Sinop Üniversitesi Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü, 3 Mayıs Milliyetçiler günü sebebiyle Fen-Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde anma programı düzenledi.

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye Tunç'un "Orhun Abideleri" konulu sunumu ile başlayan programda Azerbaycan Türkçesi, Türkmence, Kırgızca ve Türkiye Türkçesi ile şiirler okundu. Programda daha sonra bir konuşma yapan Türk Dünyası ve Tarihi Öğrenci Kulübü Başkanı Kerem Demirtaş 3 Mayıs tarihinin önemine değindi.

Demirtaş; "Bugün Alparslan Türkeş’inde söylediği gibi "Türk Milliyetçileri'nin, Türk milletinin varlık davası için çektikleri ızdırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir. Tabutluklarda hapsedildiler, türlü işkencelere maruz bırakıldılar ancak dönmediler. Bugün bizlere düşen ise, o zorlu günlerde dahi vazgeçmeyen o büyük insanları hatırlamak, unutmamak ve çizdikleri yoldan dönmemektir. Türk gençliği olarak bu milletin kaderini Çanakkale'de bir kuru ekmek ve üzüm hoşafıyla bizler belirledik. Yaşımızı küçük gören zihniyetlere inat, Genç Osman gömleği giydik. Anadan, yardan, serden geçerek "Vatan" dedik. Taviz vermeyenleri, dönmeyenleri, vazgeçmeyenleri anmak, unutmamak için gerçekleştirdiğimiz programımız burada sona ermiştir. Bizleri yalnız bırakmadınız, var olun. Ne Mutlu Türk'üm diyene" dedi. Yapılan konuşmanın ardından program sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber