Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurt Müdürlüklerinde barınmakta olan öğrenciler yıl boyunca yurtlarda açılan sanatsal kurslara devam ederek meydana getirmiş oldukları sanatsal eserleri Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramında Milli Mücadelenin 100. Yılı vesilesi ile gerçekleştirilen Gençlik Haftası programı kapsamında Âşıklar Parkı Gazi Caddesi Yaşlılar Evi önünde sergiledi.

Sergiye elliden fazla eser ile katılan Yurt Müdürlükleri sergi sırasında görevlendirilen öğrenciler aracılığı ile interaktif çalışmalarda da bulundu.

Ebru, hat, ahşap boyama gibi farklı sanat dallarında verilen serler sayesinde gözlere hitap eden öğrencilerin yanı sıra, müzik eğitimi alan öğrencilerde gitarları ile verdikleri mini konser ile kulaklara da hitap etti. 
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Kurumsal amacımız yurt çapında yurt standartlarını yükseltmek olduğu gibi, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve zamanı daha kaliteli değerlendiren bireyler olabilmelerine de katkı sağlamaktır.

Bu amacın gerçekleşmesinde öz güvenin ne kadar büyük bir önemi haiz olduğunun farkındayız. Öğrencilerimizin özgüvenini geliştirmek maksadıyla tiyatro kursu, hat kursu, ebru kursu vb. gibi kurslar sayesinde beceri eğitiminin geliştirilmesi amaçlanırken kurslar sonucunda ortaya çıkan ürünlerin sergilenmesi veya temsil edilmesi de bu gelişime katkı sağlamaktır.
Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kurslara katılan sergi ve temsil çalışmalarında yer alan öğrencilerimiz ile aramızda ki birlik ve beraberliği güçlendirmek amacı ile iftar yemeğinde bir araya geldik.

Editör: Vitrin Haber