Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından öğrencilere sosyal güvenlik bilinci vermek, kayıt dışılıkla mücadeleyi anlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlkokul üçüncü sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte öğrencilere kayıt dışılıkla mücadeleyi sevimli bir şekilde öğreten, yeni çocuk kahramanları "KİT" ve "KİTİ" nin maceralarını anlatan "Gelecek Kumbarası" adlı çizgi filmi izletildi. Etkinlik kapsamında okulları tarafından seçilen  öğrencilere "Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi" verildi.  

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirilen "Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi" dağıtım törenine Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Derya Özdemir, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, SGK çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, öğrencilerde sosyal güvenlik bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi. Yılmaz; “Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi verdiğimiz çocuklarımızın ailesinden iletişim adreslerini alarak, önümüzdeki yıllar içerisinde bu çocuklarla birlikte SGK olarak okul faaliyetlerimizi bu çocuklarımızla birlikte yürüteceğiz. Yani bir nebi bizim elçimiz olarak onları gerçek bir elçi yapacağız. Amacımız sosyal güvenlik bilincinin çocuk yaşta bireylere aşılanması. Kayıt dışı ve kayıtlı çalışma arasında ne tür farklar var, bundan sonrada ilkokullara yönelik olarak tanıtıcı ve eğitici faaliyetlerimiz devam edecek” dedi. 
Editör: Vitrin Haber