Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesinin temel atma törenine katılmak için Sinop’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından İskele Meydanında kurulan Seyyah İcathane tırını ziyaret etti. 
Bakan Kurum ziyareti esnasında, İcathane tırında bulunan gençlerle sohbet ederek yapılan deneyleri izledi. 

Öğrencilerin bilim ve teknolojiye yönlendirilmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Bakan Kurum, TÜGVA’nın bu yönde örnek çalışmalara imza attığını söyledi. 

Bakan Kurum, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır ve ekibine teşekkür etti.

TÜGVA İl Temsilci Yusuf Çakır ise 2022 yılında Karadeniz’de yapılacak olan TEKNOFEST’in bir ayağının da Sinop’ta olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, bu kapsamda Sinoplu çocuklarımızı bilim ve teknolojiye teşvik etmek için Seyyah İcathane tırını Sinop’a getirdiklerini söyledi.

Tırın 5 gün boyunca Sinop’ta bulunacağını aktaran Çakır, "Eskiden çocuklar farklı bir şey yaptıklarında 'başımıza icat çıkarma' derlerdi. Artık geldiğimiz noktada diyoruz ki 'icat çıkarın.' Çocuklarımızın icat çıkarmasını, bilim ve teknolojiye yönelmelerini arzu ediyoruz." dedi.


Bu tür çalışmaların çocukların bilim ve teknolojiye yönelmelerinde çok faydalı olacağını vurgulayan Çakır, "TÜGVA İl Temsilciliği olarak bizler bu tür çalışmaların Sinop’umuzda kalıcı olarak yapılması için altyapı çalışmalarını başlattık. İnşallah hayırlı bir şekilde sonuçlandıracağız. Katılımlarından ötürü Sayın Bakanımıza ve emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber