Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik flor taraması yapılıyor. Okullarda öğrencilere ücretsiz olarak verilen bu sağlık hizmetinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hekimi Dt. Kübra Özgür, herkesi diş sağlığı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Çalışmaları kapsamında yürütülen program dahilinde Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hekimi Dt. Kübra Özgür, Sinop merkezde bulunun İlköğretim öğrencilerine yönelik Flor taraması gerçekleştiriyor.
Etkinlikle ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dt. Kübra Özgür, Sinop’ta 7-11 yaş grubundaki çocuklara yaptıkları diş taramasında, çocukların bir kısmının dişlerinde çürük olduğunu tespit ettiklerini ve diş çürüklerine karşı ne tür önlemler almaları gerektiğini dile getirdi.
Bu oranın ileri ki yaşlara göre arttığını vurgulayan Kübra Özgür, Aile farkındalığının,  çocukların diş çürüğü oranın da önemli sebeplerden biri olduğunu ifade etti.
Diş çürüğünün önlenmesi hakkında bilgiler veren Kübra Özgür şunları dile getirdi ; “Sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması ve her gün diş ipliğinin düzenli kullanılması en etkili yoldur. Yiyecek artıkları en çok dişlerin çiğneme yüzeylerindeki girintilerde ve dişlerin birbirine değdiği ara yüzeylerde biriktiği için, diş fırçaları küçükbaşlı seçilmelidir. Dişlerin iç yüzeyleri, dış yüzeyleri, çiğneyici yüzeyleri ve dilin üstü fırçalanmalı ve ara yüzeylerde diş ipi kullanılmalıdır. Fırçalar, orta derecede sert ya da yumuşak kıllı olmalı ve belirli aralıklarda değiştirilmelidirler. Fırça kıllarının aşınmamış olması ve bakteri taşımayacak bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Asla başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır. Diş fırçalama sırasında florürlü bir diş macunu kullanılarak, florürün diş çürüğünü önlemedeki rolünden yararlanılmalıdır. Florürlü macunlara yardımcı olarak aynı zamanda ağız kokusunu gidererek ferahlık ve temizlik hissi veren florürlü gargaralar da kullanılabilir. Şekerli yiyecekleri ana öğünlerde tüketmeye çalışmak ve yemek aralarında bir şey yememeye gayret etmek de diğer bir önlemdir. Dt. Kübra Özgür öğrencileri ve anneleri ağız diş sağlığı konusunda daha dikkatli olmaları ve diş kontrollerinin aksatılmaması konusunda uyardı. 
Editör: Vitrin Haber