Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi” kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğrenci velileri kan bağışında bulundu.

Sinop’ta 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının 1. Döneminde çeşitli okullarda gerçekleştirilecek olan proje kapsamında ilk kan bağışı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda yapılan etkinlik ile başladı. Projeye destek olmak için okul bahçesinde bir araya gelen öğrenci velileri kan bağışında bulundu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde Türk Kızılay’ının Kurmuş olduğu stantta gerçekleştirilen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi”ne Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Samsun Türk Kızılay’ı Kan Merkezinden Dr. Dursun Bektaş, Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Personeli, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yener Aydın, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmenleri ve idare temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.
Geleceğin Kan Bağışçıları adı altında Sinop’ta seçilmiş olan 4 farklı okulda pilot uygulama kapsamında kan bağışı organizasyonu gerçekleştirildiğini söyleyen Samsun Türk Kızılay’ı Kan Merkezinden Dr. Dursun Bektaş; “Kan tek kaynağı insan olan ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik bir maddedir. Tüm dünya hastalarının güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri için ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları ile sağlanmaktadır” dedi.

Daha önce öğrenciler vasıtası ile velilere kan bağışı ile ilgili davetiyelerin gönderildiğini ifade eden Bektaş, kurum yetkilileri tarafından öğrencilere ve velilere kan bağışı öncesinde kan bağışı ile ilgili gerekli eğitim ve sunumların yapıldığını belirtti. Bektaş; “Bugünde öğretmenlerimizden, velilerimizden kan bağışı yapmalarını bekliyoruz. Amacımız öğrencileri kan bağışı adı altında bilinçlendirmek. Bugün velilerimizi mümkün olduğu kadar burada kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Kan bağışı yapabilmek için 18 – 65 yaş arasında, herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes kan bağışı yapabiliyor. Öğretmen ve velilerimizden kan bağışı yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.  
Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tüm Sinopluları kan bağışında bulunmaya davet etti. Türkkan; “Ben bugün burada bulunan doktorumuza, basın mensuplarımıza, öğretim görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 12 oturumda 800 öğrenci, velilere ve öğretmenimize ulaştık. Kan bağışının nasıl olması gerektiğini, gerekliliğini, bizzat kendimde eğitime katıldım eğitimlere, hocamıza vermiş oldukları eğitim ve bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Akşama kadar en az 30 velimizden kan bağışı yapmalarını bekliyorum. Kan bağışı yapmaya gelen velilerimize teşekkür ediyorum. Okul Müdürümüz Yener Aydın ile birlikte akşama kadar en az 30 velimizin kan bağışı yapmaya davet ediyor ve bekliyoruz. Tüm Sinoplulardan da bu projeye destek vermelerini rica ediyorum. Emeği geçen herkese arkadaşlarıma, müdürümüze, doktorumuza, kan bağışçılarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber