Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesinde düzenlenen etkinliklere; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Öğrenci Şenliği’nin açış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, sınavlar öncesi öğrencilerimizin moral bulması ve stres atması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, “Uzun ve yorucu bir yıl geçirdik. Haftaya sınavlar başlıyor. Umarım düzenlemiş olduğumuz bu şenlik sınavlar öncesinde yorgunluğunuzu bir nebze alır. Bazı öğrencilerimiz bu yıl mezun olarak aramızdan ayrılacaklar. Onları da şimdiden tebrik ediyor, hayatlarının yeni döneminde başarılar diliyorum” dedi.

Şenlikler kapsamında ilk olarak Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünün hazırlamış olduğu “Antik Dönemde Sinop” adlı fotoğraf serginin açılışı gerçekleştirilirken, katılımcılar hep birlikte sergiyi gezdi.
Ardından Sanatçı Neslihan Yeloğlu’nun şenlik alanında yaptığı ebru sanatı çalışması ilgiyle izlendi.

Sinop Üniversitesi Halk Oyunları Öğrenci Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Merve Harman Özdoğan öncülüğünde ve Eğitmen Emre Kiraz yönetiminde hazırlanan öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu.
Akademik-idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışları eğlenceli anlara sahne oldu.

Şenliklerde Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri sahne alarak katılımcılara şiir dinletisi ve müzik ziyafeti sundu. Şenlik süresince bütün etkinliklerde yer alan öğrenciler moral bularak, sınavlar öncesi stres attı. 
Şenlik, etkinliklere katkı sağlayan öğrencilere ve personele hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Ayrıca üniversite personeli ve öğrenciler, Türk Kızılayı tarafından şenlik alanına kurulan kan alma merkezine büyük ilgi göstererek, kan bağışında bulundu.


 

Editör: Vitrin Haber