30-31 Ekim 2021 tarihlerinde Sinop’ta gerçekleştirilecek olan Petlas 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası 4. Ayak yarışları kapsamında Sinop Belediyesi toplantı salonunda basın açıklaması yapıldı.

Sinop’u, Ulusal ve Uluslararası spor arenasında temsil eden ve bu anlamda üstün bir gayretle mücadele eden Sinop Off- Road Kulübü olarak, Petlas 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası 4. Ayak Sinop yarışını kamuoyu ile paylaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sinop Off-road kulübü adına Yarışma Direktörü Çetin Şentürk, 2 gün sürecek olan yarışlarda emeği geçen tüm herkese teşekkür etti.

30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan yarışın, 30 Ekim Cumartesi sabahı saat 10.00’da Akliman’da  Orman Etabı Startı ile başlayacağını belirten Şentürk; Yarışmacılar Hamsilos’taki 11.50 kilometre uzunluğundaki mukavemet etabını 3 kez geçtikten sonra saat 15.39’dan itibaren servis alanında sona erecek” dedi.   

TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ
31 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan seyirci etabının ise saat 10.00’da Akliman Orman Müdahale Merkezi yanından verilecek olan start ile başlayacağını söyleyen Şentürk; “Yarışmacılarımız 2 kilometre uzunluğundaki seyirci etabını, 3 tur ve 4 etap geçerek yarışı tamamlayacak. Nefeslerin tutularak izleneceğiniz ve unutulmaz adrenalin dolu anların yaşanacağı Petlas 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası 4. Ayak Sinop yarışına 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızı bekliyor olacağız. Şampiyonamızın ödül töreni ise 31 Ekim Pazar akşamı 18.30’da Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek”. 

Cevdet Durdu ve Volkan Taşdemir’in Sinop’u temsilen yarışlara katıldığını belirten Çetin Şentürk sporculara başarılar diledi.

Sinop Belediye Başkan Yardımcısı A. Hakan Sönmez'de Sinop Belediyesi olarak hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarışlara tüm Sinop halkını davet ediyoruz. Ayrıca Sinop’ta bu spora gönül veren, destek olan herkesi yarışlara davet ediyoruz. Yarışlara sponsor ve destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Umarım çok keyifli bir yarış olacak, bunu birlikte izleyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Sinop Off-road Kulübü başkanı Cevdet Durdu da yapılacak organizasyonla birlikte Sinop’u bir adım daha ön plana çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizerek bütün çalışma ve planlamaların bunun üzerine yapıldığını söyledi.

SİNOP’TA GÜZEL BİR ORGANİZASYON HAZIRLADIK
Durdu sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 25 ekibin Sinop’a gelecek. 25 araç 50 pilot yapar yanında 5’er kişi olarak geliyorlar ekip olarak. Yarışmayan arkadaşlarımız da Sinop’un güzelliğinden ötürü aileleriyle birlikte Sinop’a geliyorlar. Organizasyon ve 29 Ekimle ilgili rezervasyonlar dolu olduğu için yer bulamadıkları ile ilgili sıkıntılarımız var. Hafta sonu Sinop için güzel bir organizasyon hazırladık. Hemşehrilerimizin ve gelen misafirlerimizin güzel anlar geçirmesi adına elimizden geleni yapacağız. Buradan rakip arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Ben de bir kulüp başkanı olarak organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. İnşallah dört dörtlük bir yarış gerçekleştireceğiz ve federasyonumuzun vermiş olduğu puanı en iyi şekilde alacağız”. 

Editör: Vitrin Haber