Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen "Tarım ve İnsan Konulu"  fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 60 eser, Şehir Kulübü önündeki alanda sergilenmeye başladı.   
Ülke genelinden derece alan birçok fotoğrafın sergilendiği Tarım ve insan konulu fotoğraf sergisi açılışına; Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, Sinop Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Serginin açılış töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin Değirmen, Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin, tarım ve toprağın önemini vurgulayarak sosyal - bireysel farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlendiğini aktardı. 
Değirmen; “Tarımın istikrarlı olması Ülke ve kamuoyunda bu konunun gündeme getirilerek toplumda bu alanda farkındalık yaratmak, tarımın insan ve tarihi-kültürel bağlarını güçlendirmek için yapılmaktadır. Tarım ve Fotoğraf yarışması 2009 yılından beri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Denizbank sponsorluğunda genel, çiftçi, aile çiftçiliği, öğrenci, gıda tarım ve hayvancılık çalışanları ve Denizbank çalışanları kategorilerinde olmak üzere toplam 6 kategoride yapılmaktadır. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun teması tarımdır. Bereketli ve iklim olarak zengin Türkiye’mizde sofralarımıza gelen her şeyi alın terleriyle üreten çiftçilerimiz var. Tarım her türlü olumsuzluğa maruz kalabilen sabır ve metanet gerektiren bir alan. Bu kadar kutsal bir görevi yapanları sergimiz vasıtasıyla siz değerli vatandaşlarımızla buluşturan fotoğraf sanatçılarımıza da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bugün burada sergilenmeye değer bulunan resimler belirli program dahilinde tüm Türkiye’de kamuoyunun beğenisine sunulmak üzere sergilenmektedir” dedi.  
Daha sonra konuşan Sinop Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, "İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 'Tarım ve İnsan' konulu ödüllü yarışmasında dereceye giren fotoğrafları birazdan inceleyeceğiz ve açılışını yapacağız. Bu sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi. 
Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesi kesilerek, katılımcılara sergideki resimler hakkında bilgiler verildi. 


Editör: Vitrin Haber