Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde müşteri memnuniyeti temelinde, yenilikçi, kurumsal bir yapı ile ‘Toplam Kalitede Rol Model’ oluşturan Çalık YEDAŞ, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerindeki başarıları nedeniyle Avrupa’ya davet edildi. Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmetini kendine vizyon edinen şirket, bölgesindeki ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda hazırladığı 14 adet Kurumsal Sosyal Sorumluluk(KSS) Projeleri ile geçtiğimiz yıl Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin uluslar arası jürisince, birincilikle ödüllendirilmişti.

Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında aldığı takdirler ve ödüllerle Avrupa’nın dikkatini çeken ve Türkiye’de dağıtım sektörünün liderliğini hedefleyen Çalık YEDAŞ, elektrik dağıtım sorumluluk alanındaki KSS projeleriyle dikkat çekmesinin yanı sıra, Türkiye’nin ilk 500 şirketi ile ve Avrupa’nın önde gelen firmalarını geride bırakarak ‘birincilik ödülüne uzanmıştı’. KSS’de ve teknolojinin en üst düzeyini kullanımda 2 yıl gibi kısa bir sürede örnek şirket olarak gösterilen Çalık YEDAŞ’a, bir davet de Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Ödül Programı’ndan geldi. İlk defa düzenlenecek olan,Avrupa Komisyonu desteği ve CSR Europe ve Business in the Community liderliğinde, 28 Ulusal KSS kurumundan oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülen organizasyonun daveti;  Avrupa’daki çok paydaşlı KSS işbirliklerinin gündeme gelmesi ve iyi örnek uygulamalarının paylaşılmasını amaçlıyor. KSS Ödül Programı’na davet edilen Çalık YEDAŞ, Nisan ayında Türkiye’de, Haziran ayında da Avrupa’da birincilik ödülünü alabilmek için yarışacak.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu; “Sürdürülebilir bir yapı içerisinde hazırladıkları çevresel, ekonomik ve sosyal alanlarda yer alan, bölgenin ihtiyacı yada kazancı olması konusunda oluşturduğumuz 14 Kurumsal Sosyal Sorumluluk(KSS) projelerinin aldığı ödüller, elbette bizleri sevindirdiği kadar, bölge insanının da tam notunu alıyor. Doğru ve yerinde tespitler yaparak, bölgemizin sesi, ihtiyaç duyulan eksiklerin tamamlayıcısı olduk. Bunun gıyabında aldığımız ödüller, takdirler de, projelerimizin herkesçe gösterilebilir bir örnek teşkil ettiğine inanıyorum. Biz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi şirketleri arasında yer almak için kurumsal bir yapı çerçevesinde, hazırladığımız kalite politikamızı çalışanlarımızla paylaşarak yolumuza devam ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi, amacımız rol model olabilmektir. Toplam kalitenin amaçlanmasıdır. Tüm paydaş firmalarımızın da bizimle aynı yolda ilerlediğini ve gelinen noktada paydaşlarımızın da önemli yeri bulunmaktadır. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin içindeki her birey, kaliteli, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapının gerekliliğini yerine getirmektedir” diye konuştu.
Genel Müdür Türkoğlu, Avrupa KSS Ödül Programı’na davet edilmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bilindiği gibi KSS projelerimizle Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Jürisi Birincilik ödülüyle taçlandırıldık. Avrupa’daki çok paydaşlı, KSS işbirliklerinin gündeme gelmesi ve iyi örnek uygulamalarının ödüllendirileceği Avrupa KSS Ödül Programı’ndan ödüller almak istiyoruz. Bunlar elektrik dağıtım sektörünün liderliğine soyunduğumuz vizyonun ilk adımları” dedi.

Editör: Vitrin Haber