TOBB, Samsun TSO, Samsun TB işbirliği ile Akreditasyon sürecindeki 11. Dönem olan Oda ve Borsalar için “Denetim Öncesi Bilgilendirme Eğitimi” verildi.
 
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen, “Denetim Öncesi Bilgilendirme Eğitimi”ne Kasım-Aralık aylarında Akreditasyon Denetimi geçirecek olan Gümüşhane, Karabük, Sinop, Boyabat, Sorgun, Suluova, Terme ve Turhal Ticaret Sanayi Odaları ile, Erzincan, Sivas, Sungurlu, Terme, Yerköy ve Zile Ticaret Borsaları’ndan üst düzey yöneticiler ve akreditasyon temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, TOBB tarafından 2002 yılında altyapı çalışmaları başlatılan ve tüm Türkiye çapında toplam 191 Oda ve Borsa tarafından uygulanmakta olan Akreditasyon Sistemi ile odalarda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi ve geliştirilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk Oda-Borsa Sistem'inin Avrupa Oda Sistemi'ne uyumunun sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Akreditasyon Sistemi'ne Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2006 yılında dahil olduğunu hatırlatan Serinkaya, “O tarihten bu yana, uzun yıllara dayanan deneyimleri ile oluşmuş hizmet bilincini, akreditasyon gereklerinin de katkısıyla her geçen gün iyileştirmiştir. Biliyoruz ki, ekonomik büyümede ve iş dünyasının desteklenmesinde önemi giderek artan bir rol oynadıklarından, oda ve borsaların kapasite, yeterlilik ve profesyonelliklerini ortaya koymaları için Akreditasyon Standardı'nı başarılı biçimde uygulamaları gerekmektedir. Bu gerçeğin bilinciyle odamızda 2006 yılında başlatılan çalışmaların devamı olarak 2010-2013 ve 2014-2017 yıllarını kapsayan stratejik planlar ve yıllık iş planları oluşturulmuştur ve günlük faaliyetler de bu uzun ve kısa vadeli hedeflere göre belirlenmektedir” dedi.

BEŞ YILDIZLI, A SINIFI ODA
Akreditasyon’un yaşayan bir süreç olduğunu belirten Oğuzhan Serinkaya, “2006 yılında 3. Dönem Oda ve Borsalardan birisi olarak içine dahil olduğumuz bu sistemde 2011 yılında Odamız “Beş Yıldızlı Hizmet Veren” A Sınıfı Oda olarak sertifikalandırılmıştır. Odamızda en üstten, en alta tüm çalışanlar bu başarının getirdiği sorumluluğun farkında olarak görevlerini yerine getirmektedirler ve yönetim kurulu da çalışmaların her adımını periyodik olarak takip etmekte ve görüşleriyle sürece daima aktif katılım sağlamaktadır. Bugün burada akreditasyon çalışmalarına yeni başlamış 11. dönem oda vebBorsalarımızın çok değerli temsilcilerini konuk ediyoruz. Başarılı çalışmaları sonucu almış olduğu “A Sınıfı Oda” sıfatının haklı gururunu ve büyük sorumluluğunu taşıyan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun bir üyesi olarak, sizlere Akreditasyon çalışmalarınızda başarılar diliyor ve bu eğitimin tüm katılımcılar için faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE YAYILACAK
TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan, “Öncelikle misafirperverliklerinden dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Samsun Ticaret Borsamıza teşekkür ediyorum. Böyle gönüllü odalarımız ve borsalarımız oldukça Akreditasyon Sistemi'ni arzu ettiğimiz gibi Türkiye’nin her yerine yayabiliriz. Organize edilen bu eğitim aslında bir denetim simülasyonudur. Eğitim, denetçiler tarafından sorulması muhtemel sorularla, oda ve borsalarımızın eksiklerini görerek denetim tarihinde kadar kendilerine bir yol haritası oluşturmaları açısından önemlidir” şeklinde konuştu.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ
İki gün boyunca süren eğitimlerde, TOBB tarafından hazırlanan akreditasyon kılavuzunun tüm maddeleri üzerinden tek tek geçilirken, ilgili maddelerde oda ve borsalardan beklentiler dile getirildi. Verilen iyi uygulama örnekleriyle de katılımcılara yol haritası çizildi. Daha sonra ise, Samsun TSO Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Burak Şekercioğlu, Samsun TSO Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulanmakta olan, “Akreditasyon Yazılımları” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Eğitim sonrasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, denetimlerde başarılar diledi.

Editör: Vitrin Haber