Sinop’a gelen Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler, son Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) işten çıkarılan kanser hastası Nurdan Şahin’in yanında olduklarını belirterek, Şahin’e yapılan yanlışın düzeltilene kadar olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler, Ayancık Belediyesinde çalışırken FETÖ soruşturması kapsamında çıkarılan son KHK ile işine son verilen kanser hastası Nurdan Şahin’e destek olmak amacıyla Sinop’a geldi. Şahin’i evinde ziyaret eden Güler, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

DEVLET TÜM KAPILARI KAPATTI
Nurdan Şahin’in video görüntülerini bir arkadaşının paylaşımı sonrası izlediğini söyleyen Evrensel Yol Partisi Genel Başkanı Metin Güler,görüntüleri izlerken çok duygulandığını ve Şahin’in haksız yere işten çıkartıldığına inandığını belirtti. Yaşadığı bu sıkıntılı günlerde Nurdan Şahin’e maddi manevi destekte bulunmak için Sinop’a geldiğini belirten EYP Genel başkanı Metin Güler “Nurdan kardeşimle birlikte Valiliğe gittik savcılığa gittik. Fakat ne yazık ki bir sonuç alamadık. Sayın Başsavcı yoktu Perşembe günü gelecekmiş vali yardımcısı Nurdan kardeşimize maddi yardım toplamak için resmi başvuru da bulunduğumuz dilekçemize olur vermedi. Bu kadın hem işten atılıyor ihraç ediliyor suçu günahı yokken,hem de delil ispat yokken FETÖ’cü ilan ediliyor. FETÖ’nün Allah belasını versin. Yani kadıncağız 20 senedir Ayancık belediyesinde çalışan işinde gücünde olan bir insan. Bu insanın FETÖ ile ne alakası olabilir” dedi. 

HAKLARIMI GERİ İSTİYORUM
Kendisine atılan FETÖ’cü iftirasıyla hayatının yıkıldığını söyleyen Nurdan Şahin ise ifadesine dahi başvurulmadan 20 yıl emek verdiği belediyeden çıkartılmasının kendisine yapılan en büyük haksızlık olduğunu belirtti. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Nurdan Şahin, ne kendisinin ne de eşinin hain terör örgütü FETÖ ile hiçbir alakasının bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti. Şahin; “20 yıldır hizmet ettiğim belediyeden emekli olarak ayrılmak istiyorum. FETÖ ile ilişkilendirilerek ihraç edilmek beni çok üzdü. Bu konuyla ilgili ifademe dahi başvurulmadı, yargı önüne çıkartılmadım ve haksız yere ihraç edildim. Tek dileğim özlük haklarımın bana geri verilmesi.Benim suçum yok.Ben 20 yıldır emek verdim.Devlet benim haklarımı bana geri versin beni emekli etsin” dedi. 

EŞİME İHTİYACIM VAR
Kanser hastası olması sebebiyle sürekli olarak kemoterapi tedavisi gördüğünü ve hastalığının her geçen gün ilerlediğini ifade eden Nurdan Şahin, bu süreçte en büyük destekçisi olan eşini yanında istediğini belirtti. Şahin; “Bakın ben kanser hastasıyım ve hastalığımın 4’üncü evresindeyim. Belki yarın öleceğim.İki çocuğum ortada kalacak.Doktorum bana reçetemin en başında moral ve sevginin bulunması gerektiğini söyledi. Şu zor günlerimde morale ihtiyacım olan günlerimde bana eşim bakıyordu.Bana kaybettiğim haklarımı ve eşimi geri verin Allah rızası için sizlere  yalvarıyorum. Eşime ihtiyacım var. Her gün imza atsın kaçacak yeri yok zaten suçlu değil, her gün imza atsın ama benim yanımda olsun. Yalvarıyorum en kısa sürede mesela yarın beni dünyanın en mutlu insanı yaparlar. Belki de kısacık ömrüm var şu kısacık ömrümde eşime hasret bırakmasınlar beni. Buna imza atanlar ölümüme imza atıyorlar” diye konuştu. 

ERDOĞAN İLE OLAN FOTOĞRAFINI SAKLIYOR
Evinde yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan iken birlikte çektirmiş olduğu fotoğraf karesini de gösteren Nurdan Şahin “Ben FETÖCÜ isem bu fotoğraf karesi bende ne geziyor. Bakın kaç yıl önce çekilmiş fotoğrafı saklıyorum. Eğer FETÖ üyesi olsaydım yırtar atardım bu fotoğrafı. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyorum. Onun benim durumumdan da haberdar olmadığına eminim.

BEN TERÖRİST DEĞİLİM AMA ONLARDAN BETER MUAMELE GÖRÜYORUM
Kendisinin yaşamının hiçbir alanında hukukun dışına çıkmadığını devletine yararlı iyi bir yurttaş olmaya çalıştığını belirten kanser hastası Nurdan Şahin “Ben terörist değilim ama onlardan beter muamele görüyorum.Bugün Abdullah Öcalan’ı  besleyenler,diğer teröristlere insanca muamele yapanlar  yargı önüne çıkmamış ifadesi dahi alınmamış ben Nurdan Şahin’e ise bu ülkenin vatandaşı değilmişim gibi sanki hiç yokmuşum gibi davranıyorlar.Suriyeli göçmenleri besleyen, bakan devlet ben kendi öz vatandaşını 20 yıl devletine hizmet etmiş ve suçunun dahi ne olduğunu bilmeden işten atılmış kanser hastası iki çocuk annesi Nurdan Şahin’e bir yeşil kart dahi verilmesine fırsat tanımıyor.Tekrar ediyorum ve yalvarıyorum.Ben masumum suçumun ne olduğunu bilmiyorum.Çok kısa bir ömrüm kaldı. Devletim bana bu zulmü yapmasın. Yalvarıyorum eşim de suçsuz tamam yargılasınlar ama kaçacak yeri yok zaten şu zor günümde yanımda olsun ikimizi de işten attınız iki çocuğumun moralleri ve benim moralim sıfır.Sayın Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum. Sayın Sinop valisine yalvarıyorum  eşimi belki bir daha göremeyeceğim ne olur şu son ve zor günlerimde onu yanıma verin.İmza atsın her gün siz yine yargılamaya devam edin.Allah rızası için yalvarıyorum” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber