Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından Çernobil felaketinin 33. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek. İlki 26 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte “Çernobil’den Fukuşima’ya Nükleer Santraller Gerçeği-2” konulu bir Panel düzenlenecek. Diğer bir etkinlik ise 27 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek. “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte yürüyüş ve miting gerçekleştirilmesi kararı alındığı bildirildi. 

Etkinlikler ile ilgili bilgi veren Sinop Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Zeki Karataş, tüm Sinopluları etkinliklere destek vermeye davet etti. Karataş; “Bilindiği Üzere bu yıl; 28 Mart 1979 yılında yaşanan Theree Miles İsland –(ABD) nükleer Kazasının 40. , 1986 da yaşanan Çernobil- (Ukrayna) Nükleer Kazasının 33.,08 Ocak 1999 da İkitelli( İstanbul) de yaşanan felaketin 20.  ve 2011 de Japonya’da yaşanan Fukuşima felaketinin 8. yıldönümüdür. Platformumuz her yıl kazada yaşamını yitirenleri anmak ve böylesi bir kazanın bir daha yaşanmamasını hatırlatmak adına Miting ve Panel düzenlemektedir.

Bu yıl Çernobil felaketinin 33. yıl dönümü münasebetiyle; 26 Nisan 2019 Cuma Günü saat 17.00’da Sinop Belediyesi yaşılar evinde “Çernobil’den Fukuşima’ya Nükleer Santraller Gerçeği-2” konulu bir Panel ve 27 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 11.00’da Sinop Belediyesi Kamyon Garajından “Sinop Nükleer Santral İstemiyor” başlığıyla bir yürüyüş ve Miting gerçekleştirme kararı alınmıştır. Bu nedenle tüm kurumlardan ve Anti Nükleer kamuoyundan destek istemekteyiz. 
Bu nedenle;  27 Nisan 2019 tarihinde yapacağımız Mitingimize katılarak güç ve destek vermenizi istiyor,  Mitingimize davet ediyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber