Sinop'ta bazı gazetelerde uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yapan Nevzat Kalkan'a Sabah Gazetesinden ödül geldi. Ancak yarışmanın lise öğrencileri için açıldığını sonradan fark eden Kalkan, her şeye rağmen ödül için mutlu.  

7 kitap yazan Kalkan, aldığı ödülün bazı çevrelerce tartışılsa da, ödülünü gururla saklayacağını söyledi. Nevzat Kalkan: “Yıllarca gazetecilik yaptım. 7 kitap yazdım. Bunlar için çeşitli ödüller aldım. Ama bu son ödülüm, kimileri tarafından tartışılsa bile, beni gururlandırdı” dedi. 

KİM NE DÜŞÜNÜRSE DÜŞÜNSÜN
Tartışılma konusuna da açıklık getiren Nevzat Kalkan: “Sabah gazetesi 14 Temmuz ile ilgili bir yarışma düzenlemişti. Ben de katıldım. Ama sonradan öğrendim ki; bu yarışma Lise öğrencileri içinmiş! Dolayısıyla benim yazımın dikkate alınmamasını normal karşılayacaktım. Ama yine de bu yazım için teşekkür aldım ve bana bir onur belgesi gönderildi. Kimileri ise bu yazımın iktidara yaranmak anlamına geldiğini ima ettiler! Benim böyle bir sıkıntım yok ve olamaz. Bu ülke darbelerden çok çekti. Eğer 14 Temmuz’daki darbe kalkışması başarılı olsaydı ülkemiz kesinlikle paramparça olurdu. Darbeye karşı gelmenin bir kahramanlık olduğunu savundum ve her zamanda savunacağım. Kim ne düşünürse düşünsün"
 
Editör: Vitrin Haber