Sinop’ta geçmişi binlerce yıla dayanan lakerda kültürünü canlandırmak adına başlatılan ’Lakerda Festivali’nin üçüncüsü düzenlendi.

Festivalde katılımcılar en iyi tuzlu balığı yapmak için yarıştı. Balıkçılık sektöründe önemli geçmişi bulunan Sinop'ta, 3 bin yıllık kültürünü yansıtan ‘Lakerda Festivali'nin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Sinop Kültür ve Turizm Derneği, Sinop Belediyesi ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle düzenlenen festivalde ünlü gurmeler de jüri üyeliği yaptı. Ön elemeyi geçen 11 yarışmacı, finalde kör tadım şeklinde değerlendirildi. Jüriden en çok puanı toplayan Necdet Kanal birincilik ödülü olan tam altını kazandı. Dereceye girenlere ödülleri Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından takdim edildi.

Ancak geçirdiği ameliyat nedeniyle ödül törenine katılamayan yarışmanın birincisi Sinop'un spor duayenlerinden emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Necdet Kanal'a ödülü daha sonra ulaştırıldı. Ödülü teslim alan Kanal, festival komitesine ve jüriye teşekkür etti. Kanal, lakerda kültürünün Sinop'un önemli tarihi miraslarından biri olduğunu söyledi.

Editör: Vitrin Haber