8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Kurum amirleri, STK Temsilcileri, Üniversitenin Akademik-İdari Personeli ve Sinoplu vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş kadınların topluma ve yaşantımıza sağladığı katkılara değinerek, Sinoplu kadınlarımızın özverili çalışmaları ve gayretleriyle bu şehre değer kattıklarını belirtti. 

Ardından Sinop Üniversitesi ile Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenen başarılı, fedakâr ve girişimci 8 kadına ödülleri takdim edildi. Kendileriyle yapılan röportajın yayınlamasının ardından sahneye gelen başarılı kadınlar, ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

73 yaşında olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalışan ve engelli kardeşine bakan Semiha Şengül’e ödülünü Vali Köksal Şakalar takdim etti. 
Vali Şakalar ödül töreninde yaptığı konuşmada; ‘‘Kadınlarımızın istediklerinde neler yapabildiğini, neleri başarabildiğini hep beraber gördük ve izledik. Bununla beraber kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimize inanıyorum’’ dedi.

Editör: Vitrin Haber