MÜSİAD Heyeti Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldı. MÜSİAD’ın işgal altındaki Kudüs’te Müslüman halka destek olmak amacıyla düzenlediği geziye MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Genel Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen katıldı. 

MÜSİAD heyeti Mescid-i Aksa ve El Halil şehrini ziyaret etti. Cuma namazı Mescid-i Aksa’da kılındı.
Kudüs ziyaretine ilişkin açıklama yapan MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen şunları kaydetti; "İsrail'in tüm Müslümanlar için kutsal mekân olan Mescid-i Aksa'da ibadet özgürlüğünü kısıtlamasını kabul etmiyoruz. MÜSİAD olarak, ilk kıblemize sahip çıkıyoruz. Filistinli Müslüman kardeşlerimizle birlikte Mescid-i Aksa'da Cuma Namazımızı eda ettik. 

Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz, Rasulullah (S.A.V) efendimizin İsra ve Mirac mucizelerine şahit olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındırıyor. Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah'ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır.

Bu kutsal beldede olmaktan ve Heyette Sinop’u temsil etmekten dolayı ziyadesi ile iftihar ediyorum. Ziyaretimizde Elçilik, Konsolosluk, Ticari ateşe ve Tika yetkilileri ile bir araya geldik. Gelişmeleri, Problem, ihtiyaç ve bizlerden beklentilerini dinledik. 2016 yılında Kudüs’e Türkiye'den sadece 26 bin ziyaretçi gelmesine rağmen, gayrimüslim topluluklardan 3 milyon 200 bin kişinin bu kutsal beldeyi ziyaret ettiğini öğrendik. Bu duruma çok üzüldük. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı bu noktada çok önemli. Burada Türk bayrağını ve bizleri görenler alnımızdan öpüyorlar.  Bizleri bir kurtarıcı gibi görüyorlar. Kudüs'te Türk demek " Beklenen" demek. Kudüs bizleri bekliyor. Ciddi anlamda Kudüs halkının manevi desteğe ihtiyacı var. Mescid-i Aksanın tüm kapıları İsrail askerlerinin kontrolünde. Giriş çıkışları zorlaştırarak ziyaretçileri bezdirmek istiyorlar. Müslümanlar çok zor şartlar altında ibadetlerini yapabiliyorlar. İsrail’in psikolojik baskısı inanılmaz düzeyde. Kudüs'ün Terör bölgesi olduğu imajı verilerek dışarıdan gelen ziyaretçilere korku salınıyor. Bununla birlikte buralar çok güvenli. Dışarıdan gelecek ziyaretçiler için güvenli bir yer. İsrail, psikolojik baskının kırılmaması adına dışarıdan özellikle Müslüman ziyaretçi gelmemesi için güvensiz izlenimi yayıyor. Biz ziyaretimizde herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadık.  Kudüs halkı bu baskıya rağmen dik duruyorlar, gayret gösteriyorlar. Bu nedenle Kudüs halkının yanında olmamız gerekiyor” 

Türkiye’nin bir özgürlükler ülkesi olduğunu bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Gökmen, “Burada ülkemizin, Devletimizin kıymetini bir defa daha gördük ve anladık. O nedenle birlik beraberliğimizi korumak büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber