Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen panele; Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Kızılaslan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Altungeyik,  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nilüfer Özer, Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

Programda Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kütüphaneci  Müslüm  Yurtseven’in moderatörlüğünde; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Ayşegül Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Tuğba Kara ve Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Demirci tarafından kütüphanecilik kavramı, sosyolojik, psikolojik ve tarihsel olarak ele alındı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Tuğba Kara Kütüphanecilik kavramının tarihsel gelişimleriyle alakalı bilgiler verdi.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Demirci, Kütüphanecilik kavramının psikoloji ile ilişkilerini ele aldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Ayşegül Demir ise, Kütüphanecilik kavramını sosyolojik bir açıdan değerlendirdi.

Panelin ardından Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Doktor Öğretim Üyesi Ayşegül Demir, Doktor Öğretim Üyesi Tuğba Kara ve Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Demirci ile Moderatör  Müslüm  Yurtseven’e hediye takdiminde bulundu.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nilüfer Özer’de panele sağladığı katkılarda dolayı Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl’a çiçek takdiminde bulundu. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Editör: Vitrin Haber