Sinop Muhtarlar Derneği olağan üstü genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan başkanlık seçiminde, Sinop Merkez Mahalle ve Köy Muhtarlarının oyları ile Aloğlu Köyü Muhtarı Aydın ünlü yeni başkan olarak seçildi.

Sinop İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen Sinop Muhtarlar Derneği olağan üstü genel kurulu yeni dernek başkanı seçimi için açılış, yoklama, divan teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, dernek yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve tasdiki, dernek denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve tasdiki, 3 yıl süre ile 7 asil 7 yedek üye olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi, 3 yıl süre ile 3 asil 3 yedek denetleme kurulu üyelerinin seçimi, dilek ve temenniler ve kapanış gündemi ile toplandı.

Açılış ve yoklama yapılması ile Sinop Muhtarlar Derneği başkanlık seçimi için yeterli çoğunluk sağlanması ile oluşturulan divan teşekkülü için başkanlığa sunulan dilekçe okundu. Sinop Merkez Muhtarlar Derneği Genel Kuruluna divan başkanı olarak Karabey Yalçın, Başkan Yardımcısı olarak Ali Şükrü Hür, Yazman üye olarak Emrah Altun oy birliği ile seçildi. 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından dernek faaliyet raporu, dernek denetim kurulu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Sinop Muhtar Derneği olağan üstü genel kurulunda başkanlık için Aloğlu köyü Muhtarı Aydın Ünlü tek aday olarak yapılan açık oylamada derneğin yeni başkanı olarak seçildi.
Ünlü, Sinop merkez mahalle ve köy muhtarlarından toplam 58 muhtardan olağan üstü genel kurula katılan 47 muhtarın oyu ile başkan olarak seçildi.

Sinop Muhtarlar Derneği Yönetim kurulu şu şekilde oluştu; Aydın Ünlü dernek Bakanı, Yönetim kurulu asil üyeler: Mustafa Genç, Şükrü Şeker, Zeki Gül, Ayhan terzi, Sebahattin Taban, Ümit Özcan. Yönetim kurulu yedek üyeler: Ali Ulukan, Vedat Özcan, Kasım Küçük, Ahmet Darcan, İsa Tepe, Ercan Gençgün, Cengiz Gümüş. 

Denetim kurulu asil üyeler: Ömer Erdem, engin Dinç, Resül Köklü. Denetim kurulu yedek üyeler: Mustafa Türkeri, Özcan Durdu, İlhan Öztürk. 

Genel Kurul sonrasında bir konuşma yapan Sinop Muhtarlar Derneği eski başkanı Karabey Yalçın başkanlık yaptığı dönemde kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, derneğin şuanda hiçbir ihtiyacı olmadığını söyledi.
Derneğin olağan üstü genel kurulunda başkan olarak seçilen Aydın Ünlü’yü tebrik eden Yalçın, kendisini 2 dönem başkan olarak seçenlere teşekkür ediyorum. Bana oy vermeyen arkadaşlarıma da en ufak bir kırgınlığım yok. Aydın Ünlü başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diliyor ve tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Ünlü eski başkan Karabey Yalçın’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi vererek kendisine uzun ömürler diledi.

Ünlü; “Bugün burada Muhtarlar Derneği başkanlık seçimimizi yapmak üzere bu salonu tahsis eden İl Genel Meclisi Başkanımız Yakup Üçüncüoğlu’na ve beni destekleyen muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Daha sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Ünlü tebrikleri kabul etti ve çekilen hatıra fotoğrafı ile Sinop Muhtarlar Derneği olağan üstü genel kurulu sona erdi.

Editör: Vitrin Haber