Önümüzdeki yerel seçimler için geçtiğimiz günlerde Korucuk Köyü muhtarlığı için adaylığını açıklayan Sinop'un tanınan Sanayi Esnaflarından Hilmi Kuru, ekip arkadaşlarıyla yemekte buluştu.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Kiraztepe Irmak Restaurant'ta gerçekleştirilen programda projelerini anlatan İşadamı Hilmi Kuru, seçimlere 6 ay kala ekip arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarına start verdiklerini söyledi. 
Kuru: "Şu anda muhtarlık seçimine 6 ayımız var. 6 ay öncesinde start verelim istedik. Bu işi başaracağımıza, kazanacağımıza inanıyorum. Buradan seçimler için çalışmalarımıza start veriyoruz. Arkadaşlarla beraber oturalım kaynaşalım istedim. Bu işte iddialı olduğumuzu, bu işi başaracağımızı kazanacağımıza inanıyoruz. Bugün birlikte bir karar verelim ve çalışmak için bir start verelim. Bizim gayretli ve iddialı olduğumuzu gösterelim istedim" dedi. 

İlk olarak yıl, çöp ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için kollarını sıvayacaklarını kaydeden Hilmi Kuru, uzun vade de aile hekimliği ve pazar yeri konularına çözüm getireceklerini dile getirdi. 
2016 yılı başında köy statüsünden çıkartılarak Sinop'un önemli bir mahallesi haline gelen Korucuk'un muhtarlığına talip olduğunu kaydeden Kuru, projelerini şöyle anlattı: "Korucuk'ta yapılması gereken birçok iş var. Öncelikle köyümüzde bir aile hekimliği yok. İnsanlarımız çarşıya, ya da hastaneye giderek kuyrukta sıra bekliyorlar. Köyümüzde bir aile hekimliği olsun istiyoruz. Bunun için gereken çalışmaları yapacağımızı buradan söylemek istiyorum. 

PAZAR YERİ HEM KÖYÜMÜZÜ HEM SİNOP'U RAHATLATIR 
Köyümüzün bir diğer sorunu ise pazaryeri konusu. Köyümüzde bir pazar yeri olsun istiyoruz. Pazaryerini kurabilirsek hem köyümüze, hem yakın köylere aynı zamanda Sinop'a da hizmet verecektir. Korucuk köyü büyük bir köy. Hastane burada, okullar burada, yurtlar burada. Eğer Pazaryerini  kurabilirsek buraya pazaryeri yaptırabilirsek, Sinop Merkezinin  yükünü hafifletiriz. Ordu köyü, Osmaniye, Korucuk gibi köylerin de o pazar yerinden alışveriş yapmasını sağlarız. Bu merkez içinde kazançtır. Köy içinde kolaylıktır. Kentin birçok mahallesi de buraya gelerek alış verişini yapabilecektir. Bu sayede Sinop’un trafiği de rahatlamış olacaktır. Pazaryerini Sinop Devlet Hastanesi karşısına yapmayı planlıyoruz. Yine biz yer arama çalışmalarını yapacağız, daha uygun bir yer olursa o alana da yapılabilir. Ayrıca köyümüzde çok sayıda boş arazi var bu alanları da ağaçlandırmayı düşünüyoruz."   

KÖYÜMÜZ HER GEÇEN GÜN ARTAN NÜFUSUYLA BÜYÜYOR 
2017 verilerine göre bin 642'si erkek, bin 534'ü kadın olmak üzere 3 bin 176 nüfusa sahip olan ve bir öncemi yıla göre nüfusunda neredeyse yüzde 13'lük bir artış olan Korucuk'un her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Kuru: "Geçtiğimiz yıl seçmen sayımız 2 bin 80 idi. Şu anda bu sayı yaklaşık 2 bin 200. Köyümüz kalabalık bir nüfusa sahip. Bu yönüyle köyümüzün ihtiyaçları giderek artıyor. Ben seçmenimizden gelecek yaklaşık 6 ay sonra yapılacak seçimler için şimdiden destek istiyorum. Esnaf olarak hayatımızda biriktirdiğimiz tecrübeyi köyümüzün kalkınması ve gelişmesi için kullanmak istiyorum. Bizi seçerlerse bu tecrübe birikimimi en iyi şekilde kullanacağıma inanıyorum" 

Muhtar adayı Hilmi Kuru, yerel ve genel idareden köyün yeteri kadar hizmet alamadığını belirterek, hizmeti alana kadar sonuna kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekledi. 
1961 Korucuk köyü doğumlu olan Hilmi Kuru, Korucuk'ta ikamet ediyor ve yaklaşık 35 yıldır kentte esnaflık yapıyor.
Editör: Vitrin Haber