Gerze İlçe Müftülüğü tarafından geliştirilen “Şefkatli Gönüller” projesi kapsamında Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ziyaret edildi.  

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Gerze İlçe Müftülüğü tarafından geliştirilen “Şefkatli Gönüller” adlı proje kapsamında Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ziyaret edildi. Ziyarete İl Müftüsü Mustafa Erkan, Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Merkez Müdiresi Berrin Çağlayan, Müdür yardımcıları ile Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Azize Balcıoğlu ve kursiyerler katıldı.
 
Bir gönül kazanmanın dünyayı kazanmaktan çok daha güzel olduğunu söyleyen İl Müftüsü Erkan;“Gerze İlçe Müftümüz Ömer beye ve Merkez Kur’an Kursu öğreticimize duyarlılıklarından ötürü yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

Ziyarette proje ile ilgili bilgi veren Gerze İlçe Müftüsü Ömer Yay Poojein kapsamının çok geniş olduğunu söyledi. Yay; “Proje kapsamında vatandaşlarımıza ve özellikle Kurslarımızda öğrenim gören bayan kursiyerlerimize, aile bütünlüğünün önemini hatırlatmak, aile kurumunun sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiği noktasında vurgu yapmak ve çocuklarımıza herkesten daha çok bizlerin sahip çıkması gerektiğini hissettirmek, öz evlatlarımıza göstermiş olduğumuz şefkati, bu merkezlerde kalan yavrularımıza da göstermenin ne kadar önemli olduğunu hissettirmek istedik.  Başta Sinop valiliğimize ve tüm ilgili kurumlara teşekkür ediyorum. Devletimizin bu mekanlara ziyadesiyle maddi destek sağladığını, tesislerin beş yıldızlı otel konforunda olmasından anlıyoruz. Bu yavrularımızın şefkate, sevgiye ve merhamete ihtiyaçları var. Kurumlarımızdaki müdürlerimiz sağ olsunlar, çocuklarımızın müdür babası oldular. Bundan böyle artık Müftü Babaları da oldu” dedi. İlerleyen dönemlerde ziyaretlerin devam edeceğini ifade eden Yay; “Vatandaşlarımızın da en kısa zamanda bu kurumları ziyaret etmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu. Enegelli gençlere müftülük personeli tarafından çeşitli hediyelerin verildiği ziyaret, yapılan ikramlar ve vedalaşmanın ardından sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber