Konferansa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun,  İl Defterdarı M. Emin Narta, Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, İl Müftü Vekili Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Merkez Kuran Kursu Hocaları ve çok sayıda bay ve bayan vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Alaaddin Cami Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan hocanın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı ve Merkez Kuran Kursu Öğreticisi Zehra Yılmazer’in günün anlam ve önemini açıkladığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz’de günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı konuşmasına başlamadan önce salonun doluluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cengiz, “Kızlarımıza kadınlarımıza mümkün olduğunca çok değer verelim onları sevdiğimizi hissettirelim. Kadının önemi saymakla anlatmakla bitmez. Ancak ben şuna değinmek istiyorum. Günümüzde özellikle kız çocuklarının sevgisizlikten ve ilgisizlikten yaptığı hataları oldukça sık duyuyoruz. Bunları en aza indirgememiz için çocuklarımıza bilhassa kız çocuklarına oldukça ilgi gösterelim. Gözetimimizi eksik etmeden fazla sıkmadan ama fazladan boş bırakmadan dengeli bir yapıyla çocuklarımızı yetiştirelim” dedi.

Program İl Müftü Vekili Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu’nun İslamın Kadına verdiği değer konulu konferansıyla devam etti. Tavlaşoğlu, öncelikle İslam’dan önceki zamanlarda ve toplumlarda kadının önemi İslam dönemi ve şimdiki dönemde kadına verilen değer hakkında bilgiler verdi. 

Program Merkez Kuran Kursu Hocası Selma Korkmaz’ın verdiği Şiir Dinletisi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber