Sinop İl Müftülüğünün, İl Merkezi ve 3 ilçede münhal bulunan İmam Hatip ve Hizmetli ihtiyaçlarını gidermek için açtığı sınav, geçtiğimiz günlerde İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu başkanlığında düzenlenen sınavda , Erfelek ilçe Müftüsü Mikail Özkan ve İl Müftülüğü Vaizi Ünal Koca’dan oluşan komisyon görev aldı. 
Vekil İmam Hatiplik için münhal bulunan 3 kadro için 9 kişi,1 Hizmetli kadrosu için de 2 kişi müracaat etti.

Mülakat öncesi Sınava girmeye hak kazananlara konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu tüm adaylara başarılar diledi. Tavlaşoğlu;“İlimiz ve ilçelerimiz de münhal bulunup ilan edilen kadrolar için sınava girmeye hak kazandınız.Görevlisi yurtdışına giden görevlilerimizin bulundukları camilerde hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamamaları için , 657 sayılı D.M.K.’nun 86. maddesi gereğince 2/3 maaşla Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 18/9 ve 18/9-b,c maddeleri uyarınca yarışma sınavı ile Vekil İmam-Hatip ataması yapılacaktır.Sınav neticesinde başarılı olanlar gerekli yazışmaların akabinde görevlerine başlayacaklardır” dedi. 

Yapılan mülakatı geçenlerin gerekli yazışmaların akabinde görevlerine başlayacakları belirtildi.

 
Editör: Vitrin Haber