Programa İl Müftü yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür yardımcısı Harun Köksalan, Huzurevi Müdürü Hasan Ceylan, İl Müftülüğü cezaevi Vaizi Bahadır Aydın, İl Müftülüğü ilahi korosu, Kurum personeli ve Huzurevi sakinleri katıldı.

Program Mehmet Hakan Camii İmam hatibi Mustafa Baş’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Harun Köksalan’ın katılımcılara hoş geldiniz konuşmasının akabinde İl Müftülüğü ilahi korosu tarafından okunan ilahiler dinleyicileri mest etti.

Akabinde konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, insan olarak Allah‘a kulluktan sonraki en büyük görevin büyüklere saygı ve hürmet olduğunu vurguladı. 
Tavlaşoğlu; ‘‘yaşlı‘‘ yerine ‘‘büyük‘‘ ifadesi kullanılmalıdır. Çünkü onların maneviyatları, şanları, şerefleri büyük‘‘ idi.” dedi. Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir‘‘ Hadisi-i Şerifini hatırlatan il Müftü yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, ‘‘Bugün sizin için değil, kendimiz için buradayız. Büyüklerimize saygı için buradayız. Yakınları, çocukları olan huzurevi sakinlerine, onlar için beddua değil dua etmeleri önerisinde bulunan Tavlaşoğlu, bu duaların onların kalplerini yumuşatacağını, şefkat ve merhametlerini arttıracağını söyledi. 

Mazlumların, anne ve babanın evladına duasının hiçbir zaman reddedilmeyeceğini belirten Tavlaşoğlu, ne olursa olsun evlatlara dua edilmesini gerektiğini belirterek  bu duaların topluma da merhamet olarak yönelecektir. Her yaşın kendine göre ayrı bir özelliği vardır. Her yaşın evresi kendine göre farklı özellikler sunuyor Cenab-ı hak Allah hepinize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler versin” diye konuştu.
Huzurevi sakinleri ile birlikte içilen çaydan sonra program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber