Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, 17 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an Kurslarına katılmak için camilere akın eden öğrencileri ziyaret ederek öğrencilere “sizler bizler için çok değerli ve çok önemlisiniz”  dedi.

Yaz Kur'an kurslarının her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an olsun’ sloganıyla başladığını belirten Müftü Çelik; “Rasülüllah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ buyurmaktadır. Allah Rasulü (sav) Efendimizin ‘en hayırlı ve en şerefli’ diye vasıflandırdığı nasipli kişiler olmak için kerim kitabımızı öğrenmeliyiz. Çocuklar burada sizlere Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve tecvid kurallarına uygun bir şekilde okumayla birlikte sağlam bir itikat, bilinçli bir ibadet, güzel bir ahlak sahibi olmak, aynı zamanda sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa  (sav)’in hayatı ve sözleri ile daha yakından tanışmış, anne babaya saygıyı, vatanını, milletini, devletini, bayrağını sevmeyi, taasubu değil  hoşgörüyü,  insanları sevmeyi burada öğreneceksiniz. 9 hafta sürecek olan Yaz Kur’an Kursu eğitimimiz günlük en az üç saatten oluşmakta olup  09 Ağustos’a kadar devam edecektir.  Bu az zamanda çok bilgiler öğrenmeye gayret edelim” diye konuştu. 

Müftü Çelik’in ziyareti çekinilen fotoğraf ile sona erdi.

Yaz Kur’an Kursları 1. dönemin 17 Haziran 2019 tarihinde başlayıp 12 Temmuz 2019 ‘de biteceği, 2. dönemin ise 15 Temmuz 2019 tarihinde başlayıp 9 Ağustos 2019 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Editör: Vitrin Haber