Sinop İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Din Hizmetleri Eğitim Uzmanı, İl Müftülüğü Vaizleri, Kur’an kursu öğreticileri ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri katıldı.

Değerli vakitlerinizden ayırarak bu toplantıya iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim diyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Sinop ilimizde özellikle gençlerimize milli ve manevi değerleri anlatmak, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak için el ele verip bu milletin evlatlarını tertemiz fıtratları istikametinde yetişmeleri için onlara rehberlik yapmak, en büyük görevlerimizden birisidir.  Bu çerçevede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizle birlikte projeler hazırlayarak onlara başta Çanakkale ruhu olmak üzere bu vatan için, bayrak için nasıl ecdadın fedakarlıklar yaptığını anlatmamız gerekir. Bununla birlikte gençlerimizi Allah’ımıza yaklaştırmanın yollarını onlara öğreterek Cenab-ı Hakk’a iyi bir kul olmaları için daha çok çaba ve gayret sarf etmemiz gerekmektedir” dedi.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNADIR
Gençlerin geleceğimizin teminatı olduğuna dikkat çeken Çelik; “Gençlerimizin gönüllerine Cenab-ı Hak’kın sevgisini, sevgili Rasülümüzün sevgisini, vatan ve bayrak sevgisini ilmek ilmek nakşetmemiz gerekmektedir. O’da Cenab-ı Hakkı ve sevgili Rasülümüzü onlara tanıtarak ve Rasülüllah (sav) Efendimizin Cenab-ı Hakkın emirlerini ve nihiylerini öğretip yaşamalarını temin ile mümkün olacaktır. Bu bağlamda hepimize çok işler düşmektedir. İl Müftülüğü olarak bizler görevlilerimiz arasında ders halkaları yaptık ve görevlilerimize şunları söyledik okuyacağınız tefsir ve hadis derslerine çevrenizde bulunan gençlerimizi de davet ederek onların da derslere katılmalarına temin hususunda gayret göstermelerini söyledik. Sizlerden de beklentimiz çocuklarımıza manevi gelişmelerinde hep beraber ele ele vererek onları iyi bir insan iyi bir Müslüman olarak yetiştirmeye gayret edelim. Onlara ulaşabilmemiz konusunda sizlerin bizlere yardımcı olmanızı sizlerden talep ediyoruz. Etrafımızda gençlerimizi kötü yollara kötü alışkanlıklara bulaşması için şerli insanların var güçleri ile çalışıyorsa bizlerin onlardan daha fazla çalışarak çocuklarımızı o şerli insanların ellerine düşmesine mani olmak, ellerine düşenleri de onlardan kurtarmak bizlerin ve sizlerin vazifesidir. Müftülüğümüzün yapmış oldukları etkinliklere çocuklarımızın gençlerimizin katılımlarını sağlamanız çocuklarımızın ve gençlerimizin menfaatine olacaktır” dedi.

Müftü Çelik’e görevinde başarı dileklerinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri akabinde  İl Müftülüğünden beklentilerini dile getirdiler. 
Toplantının il merkezinde birlikte aynı ideallerin paylaşılması, elbirliği içerisinde güzel hizmetler yapılabilmesi için iyi bir başlangıç olduğunu belirten öğretmenler, bu toplantıyı tertip etmesinden dolayı Sinop İl müftülüğüne teşekkür ettiler.  Toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber