Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik KYK İl Müdürlüğüne bağlı ‘Alaiye Öğrenci Yurdu’nda “Yüksek İdealler Üzerine Yaşamak” konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

İDEALLER YILDIZLAR GİBİDİR
İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çelik; “İdealler yıldızlar gibidir, onları tutmak mümkün olmaz ama karanlık gecelerde yolumuza onlar rehberlik ederler. İdeal, her konuda en iyiyi (erdem) sembolize eder. Haklarda (insan haklarında, çocuk haklarında, kadın-erkek haklarında, hayvan haklarında, geçmiş ve gelecek nesillerin haklarında, yeryüzü haklarında), insan ilişkilerinde, barınmada, beslenmede,  üretimde, paylaşımda, pazarlamada, En iyiye ulaşmak için en iyiyi bilmek,  en iyiyi bilmek için en iyiyi aramak, bulduğunuz en iyiyi yaymak için cesaretle çalışmak gerek. Okumak, öğrenmek, konuşmak, yazmak, çizmek gerek” dedi.

Gayesiz insan; rüzgarın önündeki çöp, denize atılan odun, ateşe atılan yakıt, topraktan çıkan ot gibidir diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti; “Gayesiz insan edilgendir; bir başkasının eylemiyle harekete geçer, öznenin yönlendirmesine göre yol alır. Dünya hayatında insan nasıl gaye ve maksadını bilip idealleri peşine koşması gerekiyor ise ebedi hayatı için de ondan daha fazla gayretli olması gerekmektedir. Cenab-ı Hak bizleri yarattı ve Kur’an-ı Kerim’de bunu şu şekilde izah buyurmaktadır. “Ben cinleri ve İnsanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım”(Zariyat Suresi 56) buyurmaktadır. Şimdi kendimizi bir muhasebeye çekmemiz gerekmektedir. Tabi ki bizim bilmemiz gereken bütün ilimleri tahsil etmeye çalışırken, ebedi hayatımızın olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Cenab-ı Hakk’ın emirlerini ve nehiylerini öğrenerek onları yerine getirmemiz kulluğumuzun bir gereğidir. Bu kulluk vazifesinin yerine getirememenin hiçbir mazereti olamaz. Dünyaya taalluk eden ilimleri öğrenirken Cenab-ı Hakk’a olan kulluğumuzu unutmamalıyız. Bu bağlamda Cumartesi günüleri Sinop İl Müftülüğü Gençlik Kulübü’nün organize ettiği aktivitelere sizleri davet ediyor ve bekliyoruz”.
KYK Sinop il Müdürü A. Menderes Dümen, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e konuşması ardından tablo hediye etti. 

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan, Müftü Çelik,  öğrencilere başarı dilekleri ile program sona erdi.
Programa   KYK İl Müdürü A.Menderes Dümen, Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber