İftar programına Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Din Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Fen Lisesinde görevli öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hep birlikte dualarla açılan orucun ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren programın ev sahibi Sinop İl müftüsü Ali Hayri çelik;  “Bu güzel coğrafyamızda bizlere böyle imkanları sağlayan Rabbime şükürler olsun. Yüce Rabbimizden bizleri daha nice iftarlarda buluşturmasını temenni ediyorum. Bu iftar programımızda memleketimizin değişik yerlerinden bir araya gelerek eğitimini devam ettiren öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’ın en büyük hakkı onu tanımamız ve kul olmamız ve onun tekliğini şeksiz şüphesiz kabul etmemizdir. Cenab-ı Hakk’ın kullarından beklediği kul olduğunun idrakinde olması emirlerini yerine getirerek, nehiylerinden de kaçınmasıdır. İşte bunları yerine getirdiğimizde Cenab-ı Hak altında ırmaklar akan cennetlerine koyacağını vadediyor. Çünkü Cenab-ı Hak kendisine itaat edeni sever ve der ki “Ey Ademoğlu! Her durumda kendini  bana kulluğa ada ki, gönlünü zenginlikle doldurup ihtiyacını gidereyim buyurmaktadır. İşte Cenab-ı Hak kendine itaat için gayret edenin gayretini ve rızasını kazanmak için uğraşanın en küçük çabasını boşa çıkarmaz. Yaptığı her güzel amele on katından yedi yüz katına kadar sevap ihsan eder. O yüzden bu mübarek ayda oruçlarımızı tutup namazlarımızı kılarak geçirelim. Okullar tatil olduğu zamanda dinimizi öğrenmeye devam edelim. Cenab-ı Hak yaptığımız ibadetleri makbul buyursun, bu İftar Programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ”dedi. 

Akabinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise 2016-2017 eğitim öğretim sezonunun sonuna gelindiğini belirterek okulların tatil olmasından sonra camilerimize yaz kurslarına katılmalarını tavsiye etti.
Yapılan iftarla program sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber