Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği yönetimi Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a hayırlı olsun ziyaretine bulundu.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret ederek 2015-2016 Akademik eğitim öğretim yılını kutladı ve hayırlı uğurlu olsun dilek temennilerinde bulundu.

Başkan Aral; Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği kuruluşu ve faaliyetleri hakkında Rektör Dalgın’a bilgilendirmelerde bulunurken, bir yılı doldurmadan Sinop il genelinde tüm mübadilleri bir çatı altında toplamak için özverili bir çalışma temposu ve faaliyeti içerisinde olduklarını dile getirdi. Dernek hizmet binasının da faaliyete geçtiğini ifade eden Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Kenan Aral hazırladıkları özel bir projenin de İçişleri Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü belirterek bu bağlamda gerçekleştirilecek proje doğrultusunda Mübadillerin yaşam örf adet ve geleneklerinin kültürel yapısının yaşatılacağını ifade etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öncelikle tüm yönetim kuruluna başarılar diliyorum. İlimizde ve bölgemizde Mübadillerin bir çatı altında toplanıp kenetlenmesi memnuniyet verici olup, gelenek örf adetlerinin tekrar canlı tutulması tüm toplum için örnek alınacak bir oluşumdur. Bu bağlamda bizlerde üzerimize düşen ne varsa Sinop Üniversitesi olarak destek ve katkı vermeye hazırız. Birlik beraberlik yolunda İlimizin kalkınması ve güçlenmesi her bağlamda mutluluk vericidir” dedi.

Editör: Vitrin Haber