Mübadelenin 97. yıldönümü nedeniyle Sinop’ta çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler hakkında bilgi veren Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, Balkan Savaşlarında ve göç yollarında vefat eden birinci kuşak mübadilleri anmak ve hatıralarını yaşatmak için etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Aral; “Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Dayanışma Derneği olarak, mübadelenin 97. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. İlk olarak, 8 Şubat Cumartesi günü saat: 13.30’da iskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde Dernek üyelerimiz ve her zaman yanımızda olan değerli Sinop halkımız ile buluşacağız ve kaybedilen vatan toprakları, mübadelede, göç yollarında ölenlerin ve tüm deniz şehitlerimiz anısına denize çelenk ve karanfil bırakacağız.  

Daha sonra saat: 14.00’de Sinop Belediye Başkanlığınca Kuru çeşme sokakta derneklerine tahsis edilen tarihi Mübadele evinin açılışının yapılacağını, Mübadele döneminden kalan ve kullanılan tarihi eşya ve resim sergisi gezilecek. 
Akşam namazından sonrada saat: 18.30-19.30 arasında Mübadelede ve göç yollarında vefat edenler ve tüm şehitlerimizi anısına dernek binasında mevlit okutulacak. 

9 Şubat Pazar günü saat: 12.00’den itibaren tarihi eşya ve resim sergisinin gezilecek. Aynı gün saat: 14.00-15.00 arasında Araştırmacı Fatih Çakmak tarafından Sinop İlimize gelen Mübadillerin gelişleri ve yaşamları ile ilgili konferans verilecek ve söyleşide bulunulacak. 
Bu etkinliklerimize başta dernek üyelerimiz, mübadil hemşerilerimiz, Mübadil dostlarımızı, çok değerli Sinop halkımızı İl dışından, ilçelerimizden, köylerimizden gelecek olan tüm misafirlerimizin katılımlarını bekliyoruz ve davet ediyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber