İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan aktivistler Sinop'ta mola verdi.

22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında yaşanan Sarıkamış Muharebeleri’nde; Rus Ordusu’na karşı savaşan 11. Kolordu’nun donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidin anısına gerçekleştirilen tur kapsamında Sinop'a gelen grup, bir gece konaklamaları ardından Valilik önünde düzenlenen törenle Samsun'a uğurlandı.

Törende konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, etkinliğin önemine değindi. Vali Cengiz; “Sarıkamış bizim tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası. Türk askerinin en ağır hava şartlarına, coğrafi koşullara rağmen gözünü kırpmadan savaşa, şehit olmaya koşa koşa gittiği tarihi bir olay. Onları rahmetle anıyoruz. Tabi bu anlamda aktivistlerin devam etmesi özellikle gençlerimiz için öğrencilerimiz çok anlamlı. Sinop’ta bu açıdan önemli bir il. 1853 yılında Sinop baskınında 2 bine yakın Türk askeri şehit oldu. Bu anlamda Sinop’un kaderi ile Sarıkamış’ın kaderinde bir benzerlik var. Vilayetler olarak biz bu organizasyona destek veriyoruz. Vermemiz de gerekiyor. Bir önemli konuda Sinop toprağından temsili bir miktar toprağımızı Sarıkamış’a götürecekler onu da teslim etik” dedi. Aktivistler daha sonra Sinop'tan ayrılarak Samsun'a hareket etti. Toplam bin 856 kilometre pedal çevirecek olan grup, etkinliğin startının verildiği Taksim'den aldıkları toprağı ve bayrağı Sarıkamış'ta yetkililere teslim edecek. Grup, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars illerini geçerek Sarıkamış'a ulaşacak.


Editör: Vitrin Haber