Sinop Özel Gülbahçe Anaokulu tarafından miniklerde Çanakkale ruhu ve bilincinin oluşmasına yönelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında drama ve pano çalışmaları gerçekleştirildi. Drama etkinliğinde Çanakkale'de canını feda eden askerleri ve evlatlarını vatan savunmasına gönderen anneleri canlandıran minikler, duygulu anlar yaşattı. Ayrıca Çanakkale menüsü hazırlayan okul yönetimi ekmek ve kuru üzümden oluşan ikramları velilere gönderdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan okul yönetimi şu ifadelere yer verdi; "Özel Gülbahçe anaokulu olarak çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılayıp yaptığımız etkinliklerde bu duyguları pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız panolarla çocukların algılarına hitap edip, drama çalışmaları ile onları konunun içine dahil ediyoruz.

Okul olarak çocuklarımızın farkındalığını arttırmak, Çanakkale bilincini geliştirmek adına Çanakkale menüsü hazırlamak istedik ve ailelere gönderebileceğimiz ürünler oluşturduk. Menümüzde sadece, ekmek ve kuru üzüm var. Bu destanı çocuklarımıza anlatıp unutmamalarını amaç ediniyoruz"

 

Editör: Vitrin Haber