Programa İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Din Görevlileri derneği Yönetim Kurulu, misafirler ve öğrenci velileri katıldı.

Program minik öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, minikleri tebrik etti. Çelik; “Rasülullah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde Buyuruyor ki “Kur’an-ı Kerim’i okuyun, onu öğrenin ve okutun. Kur’an-ı Kerim’i öğrenen okuyan ve gereğini yapan kimse her tarafa koku yayan misk dolu bir kaba benzer. Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği halde (onu okumayan ve okutmayan)yatıp uyuyan kimse ise ağzı bağlı misk kabına benzer”(Tirmizi) buyurmuşlardır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımız Rasülullah (sav) Efendimizin buyurduğu gibi misk gibi kokarak etrafına güzel kokular saçan, insanlara bu güzelliklerden istifade etmelerini sağlamak için bu yaşlardan itibaren Güzel kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğretmeye, okutmaya ve hayatlarında yaşamaları için gerekli bilgileri öğretiyoruz. İşte bu gün çocuklarımızdan on tanesinin Kur’an-ı Kerim’e geçmelerinden dolayı yaşadıkları sevince ortak olmak için toplandık. 4-6 yaşın eğitimin temelini oluşturduğunu ve bu temelin Kur’an-ı Kerim gibi ilahi kelamın ahlakıyla doldurulmasının, toplumumuzun geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. İşte bu yüzden yavrularımıza bu yaşlarda Allah’ımızı tanıtmayı, Peygamber Efendimiz (sav)i tanıtmayı ve onların anlayacağı şekilde onlara anlatmaya çalışıyoruz. Dinimizi öğrenmeye başlayan bu yavrularımız İnşaallah hayatları boyunca dinine, vatanına ve milletine hizmet eden, faydalı  birer insan olarak yetişmelerini Yüce Mevla’dan temenni ve niyaz ediyorum. Bizlere güvenerek Kursumuzu tercih eden anne babaları kutluyorum. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu iş gönül işidir. Bu yavrularımıza Kur’an-ı Kerim’i öğreten tüm hocalarımıza, hizmet veren herkesi tebrik ediyorum. Cenab-ı hak hepinizden razı olsun” dedi.

Müftü Çelik’in konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere hediye edilmek üzere Din Görevlileri Derneğinin almış olduğu Kur’an-ı kerimler, Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından verildi. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in Kur’an- Kerim’e geçen çocuklar ile birlikte hazırlanan pastayı kesti. Öğrencilere verilen hediyelerin akabinde çekinilen fotoğrafın ardından program sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber