Türk Kızılay’ının önemine vurgu yapmak ve çocuklarda duyarlılık kazandırmak amacıyla 15 Eylül Anaokulunda çocuklara, Kızılay’ın kuruluşu ve önemi hakkında bilgiler verildi. Okulun Sanat Atölyesinde yapılan sanat çalışmaları, oyun alanında hazırlanan drama etkinliği, projeksiyon ile yapılan görsel anlatımlar ve Düşler Atölyesinde gerçekleştirilen kitap anlatımı gibi bir çok etkinliklerle günün anlam ve önemine vurgu yapıldı.

Okulda gerçeğine uygun olarak hazırlanan Kızılay draması etkinliğinde çocukların arasına katılarak keyifli zaman geçiren Okul Müdürü Yusuf Haskılıç, "Okulumuzda yapılan bu etkinliklerle amacımız; yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımıza bugünden Türk Kızılay’ının en önemli yardım kuruluşlarından biri olduğunu onlara oyun yolu ile anlatabilmek ve Kızılay’ın herkesin ihtiyacı olan bir yardım kuruluşu olduğu bilincini ve bu bilincin geliştirilerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstererek çocuklarımızın yaparak ve yaşayarak öğrenmesine fırsat veren tüm öğretmenlerimize ve emeği geçen minik öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.

15 Eylül Anaokulunda yapılan çalışmalar ve projeler genellikle çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmesine fırsat veren, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşmayı sağlayan ve nitelikli öğrenci yetiştirilmesine imkan sağlayan etkinlikler çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Editör: Vitrin Haber