Sinop 15 Eylül Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresi önderliğinde Sinop Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan ulebeoyuncak ahşap oyuncak atölyesini gezdi.

Geziye büyük bir heyecanla katılan minikler, oynadıkları ahşap oyuncakların nasıl yapıldıklarını yerinde gözlemleme fırsatı buldular. Çok heyecanlı ve çok meraklı oldukları gözlenen 15 Eylül Anaokulu öğrencileri, oyuncakların kalıplarını, oyuncakların ağaçlarının nasıl işlendiğini nasıl zımparalandığını, nasıl monte edildiğini ve hangi aşamalardan geçerek son halini aldıklarını yerinde görerek öğrenmiş oldular. 

Ahşap oyuncakların yapım aşamasını ilgiyle izleyen minikler, sonrasında en beğendikleri oyuncakları seçerek incelediler. Onlarla oynama fırsatı buldular. Etkinlik sayesinde minikler hem ahşap oyuncakların nasıl yapıldığını öğrenmiş oldu hem de keyifli zaman geçirerek eğlenceli anlar yaşadı. 

Gezi ile ilgili konuşan okul müdürü Yusuf Haskılıç; “Okulumuz vizyon ve misyonu içerisinde olan yaparak yaşayarak öğrenme modelini, çocukların hayatlarının her alanında kullanmasına öncülük etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz geziler, uyguladığımız faaliyetler ve yaptığımız etkinliklerle bunları pekiştirmeye çalışıyoruz. Bu ve bunun gibi yerinde öğrenme gezileri ile çocuklarımızın ufuklarını aydınlatmak ve geleceğimiz olan çocuklarımızın yaratıcılıklarını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: Vitrin Haber