Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliklerine minikler hızlı başladı. Sinop 15 Eylül Anaokulu öğrencileri daha önceki senelerde de gerçekleştirdikleri gibi bu senede Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Papatyalar Sınıfı öğretmenleri Zeynep Akın ve Okul Müdürü Yusuf Haskılıç rehberliğinde Sinop Orman işletme Müdürü Onur Kalaycı’yı makamında ziyaret ederek ormanlar hakkında çeşitli sorular sordu. 

Sinop İşletme Müdürlüğünde Mühendis olarak görev yapan Özlem Karakaya Akan tarafından ormanın ve ağacın önemi hakkında kısa bilgi verildikten sonra orman yangınlarında da Alo 177’nin aranmasının gerektiği belirtildi. Daha sonrasında orman sevgisini konu alan kısa bir çizgi film izlendi. Çocuklara ziyaretleri sonrasında Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı tarafından şapka, balon, çocuk ajandası, Alo 177’li yapboz gibi hediyeler verildi.

AMACIMIZ ORMAN SEVGİSİ VE BİLİNCİNİ AŞILAMAK
Orman sevgisi ve bilinci kazandırmak gelecek nesillere ışık olmak, yol göstermek amacı ile yapılan bu tip ziyaretlerle çocuklara liderlik yapılması gerekliliğinin öneminden bahseden Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç; “Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikilecek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanları insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmaritini ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır. Ormanların çoğaltılmasında bizlerin de katkısı olabilir. Bu bağlamda elimizden geldiğince öğrencilerimize yol göstermeye çalışarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen Orman İşletme müdürümüz Onur Kalaycı’ ya teşekkür ediyoruz” Dedi.

KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN ORMAN SEVGİSİ AŞILAMAK İSTİYORUZ
Orman İşletme müdürü Onur Kalaycı ise; “Bu haftalarda insanlarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize ormanın, yeşilin, genel anlamda doğanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğaya yeşile kıymet vermek için ağaç dikmekten işe başlıyoruz ve bu bilinci geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun için burada toplandık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocukları da etkinliklere dahil ederek küçük yaşlardan itibaren orman sevgisi aşılamak istiyoruz. Bu konuda bizleri her Orman Haftasında ziyaret ederek bu yaş grubundaki çocuklara da ulaşmamızı sağlayan 15 Eylül Anaokulu müdürü Yusuf Haskılıç’a ve Papatyalar sınıfı Öğretmeni Zeynep Akın’a ziyaretlerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz”  diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber