Öğretmenler Günü etkinliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının ardından 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç’ın konuşması ile başlarken daha sonrasında minikler hazırladıkları şiir ve şarkıları söyledi.  Okul Aile Birliğinin de katıldığı programda Menekşeler Sınıfı “Öğretmenler Günü” şarkısı, Uğur Böcekleri “Ana Gibi Baba Gibi” şiiri, Gelincikler Sınıfı “Başöğretmen Atatürk” şiiri, Papatyalar Sınıfı “Anlat Bana Öğretmenim” şarkısı ve Minik Kelebekler Sınıfı öğrencileri “Özlü Sözler” okumasının ardından program sona erdi.

15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi. 

ÖĞRETMENLİK HER ŞEYDEN ÖNCE BİR İDEAL, GAYE VE BİR HİZMET MESLEĞİDİR
Öğretmenlik, ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır diyen Haskılıç sözlerine şöyle devam etti; “ Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca meyve verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adamaktadır. Bilginin yoğun olarak işlendiği günümüzde, bu bilginin üretimi de hayati önem kazanmıştır. Bu sürecin doğal sonucu olarak dünya ülkeleri eğitime daha fazla önem vermekte ve daha fazla yatırımlar yapmaktadırlar”. 

ÇAĞDAŞLIK YARIŞINI KAZANMANIN ANAHTARI ÖĞRETMENLERİN ELİNDEDİR

Biliyoruz ki en güzel yatırım insana, eğitime yapılan yatırım ise her alanda toplumun tamamını etkileyen ve geleceğine yön veren en anlamlı yatırım olduğunu vurgulayan Haskılıç; “Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak olanlar öğretmenlerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, köklü medeniyetimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz. Devletin devamı, toplumun ve bireylerin mutluğu için eğitim şarttır. Toplumun huzur ve refah düzeyinin yükseltilmesinde eğitim en iyi çözüm yoludur. Eğitim ancak bireyi geliştirdiği oranda ve ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasının gerçekleştirdiği ölçüde kendini kanıtlar. Bu alanda öğretmenlerimize çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir ve öğretmenlerimiz bu sorumluluğunun bilincindedir” dedi.

Programın sonunda 15 Eylül Anaokulu öğretmenlerine  okul müdürü Yusuf Haskılıç ve  Okul Aile Birliği üyeleri tarafından günün anısına çiçek verildi. Öğretmenler günü programı 15 Eylül Anaokulu Okul Aile Birliği tarafından Öğretmenler Günü sebebiyle pasta ve içecek ikramı ardından sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber