Sinop İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen programa Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, veliler, öğrenciler ve çok sayıda misafirler katıldı.

Sinop Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasında Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez şunları söyledi; “Çanakkale’de 103 yıl önce meydana gelen bu istiklal ve bağımsızlık mücadelesinde, vatanımıza kastedenlerin imkanları vardı. Ecdadımız da ise, Vatanımıza saldıran düşmanlarda olmayan, kuvvetli ve  sarsılmaz bir imanları vardı. Anneler evlatlarını, hanımlar eşlerini cepheye gönderirken hepsinin söyledikleri tek bir cümle vardı “Bu Vatanı düşmana çiğnetme, Bayrak bizim namusumuzdur. Var git Namusumuzu çiğnetme” diyorlardı. İşte bu anlayış ve düşünce sadece kuvvetle, topla, tüfekle ve tankla ile vücuda gelmez, bu ancak ve ancak kuvvetli ve sarsılmaz bir İman ile hasıl olur. İşte bizlerde ecdadımızın uğruna canlarını verdiği bu mukaddes dinimizi ve vatanımızı, bu gün gençlerimize, çocuklarımıza  anlatarak öğreterek, gerekirse bu uğurda canlarımızı feda etmekten geri durmamamız gerektiği bilincini aşılamaya gayret ediyoruz. Bu sebeptendir ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli hizmetlerinden biride 4-6 yaş Kur’an Kursunda okuyan yavrularımız Dinimizin gereklerini öğrendikleri gibi bu şanlı zaferi ve tarihi değerleri de öğreniyorlar.ve öğrendiklerini de bizlere anlatmak için bu güzel programı tertip ettiler. Bu  gayretli çalışmalarından dolayı Kur’an Kursu öğreticilerimize ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bizleri ecdadımız hangi değerler  uğruna canlarını hiç çekinmeden feda ettiler ise bizleri o değerleri hakiki manada anlayarak yaşamayı nasip eylesin “dedi.

Sinop İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez’in  konuşmasından sonra Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an kursu öğrencilerinin hazırladıkları müsamereler davetliler tarafından beğeni ile izlendi. Sinop Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri Türk Bayrakları ile birlikte ölürüm Türkiye şarkısını söylemeleri ile program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber