15 Eylül Anaokulunda geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen C vitamini şenliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. 15 Eylül Anaokulu öğrencileri hep birlikte evden getirdikleri mandalina, portakal ve limonları sıkarak C vitamininin önemi hakkında konuştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte çocuklar öğretmenleri ve okul müdürü ile birlikte fotoğraf çekildi, hep birlikte sıktıkları meyve sularını afiyetle içti.

Düzenledikleri etkinlikte C vitaminin önemine değinen 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, C vitamininin tüm beden sağlığı için gerekli olduğunu söyledi.

C vitamininin normal bir beslenme şekliyle dahi tüketilen bir vitamin olduğunu belirten Haskılıç sözlerine şöyle devam etti; “Esas C vitamini kaynağı ise meyveler ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Bizde bunun önemini öğrencilerimize aşılamak için her sene okul sağlığı planlamalarımızın da içinde bulunan C vitamini Şenliğini düzenliyoruz. Bu sayede çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Öğrencilerimiz okul öncesi eğitimlerinde her konuda bilinçleniyorlar. Amacımız öğrencilerimizi eğitmek ve onlara faydalı alışkanlıklar kazandırmak. C Vitamini Şenliği'nde de kış günlerinde iyi beslenmelerine dikkati çekebilmeyi istedik. Bunun için de C vitaminin faydalarını anlatan bir eğlence düzenledik. Öğrenciler hem eğlendi hem de sağlıklı beslenmeyi öğrendi”.

Editör: Vitrin Haber