Sinop İl Müftülüğü Seyit Bilal 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri 'Mevlîd-i Nebî Haftası' etkinlikleri kapsamında Rasülüllah (sav) Efendimizi andılar.

Programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Minik Kur’an Kursu Öğrencilerinin Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Sinop il Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi. “ Cenab-ı Hak Kur’an-ı Hakim’inde buyuruyor ki “De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Rasülüllah  (sav) Efendimize tabi olmak demek, onu tanımak ve onun Cenab-ı Hakk’tan getirmiş olduğu emirleri ve nehiyleri bilmek ve icabınca amel etmekle mümkündür. İşte bu yaştaki öğrencilerimize Evvela Rasülüllah (sav) Efendimizi tanıtıp onların gönlüne nakş etmeye çalışıyoruz. İnsan sevdiği kişinin sözünü tutar. Çocuklarımız Rasülüllah (sav) efendimize olan sevgilerinin tezahürü olarak bu programı icra ettiler. Bu programda emekleri geçen başta Kur’an kursu öğreticilerimize, Öğrencilerimize ve güzel programda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum.” 

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının akabinde program Salavât-ı şerifelerle devam etti. Seyit Bilal 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin okudukları ilahi, şiir, Peygamberimizin hayatından kesitler, hadis sunusu ve dini bilgilerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattılar.

 
Editör: Vitrin Haber