Merhamet etkinliği kapsamında beraberlerindeki öğretmenleri Nevzat Çavdar, İbrahim Arslan ve Necla Gül ile birlikte Sinop Huzurevini ziyaret eden öğrenciler, burada kalan yaşlılara yanlarında getirdikleri çiçekleri verdiler.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni Nevzat Çavdar çocukların merhamet ayını daha iyi kavramaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Çavdar; “Çocuklarımıza Merhamet kavramını kazandırmak için huzur evini ziyarette bulunduk. Merhamet kişiyi sorumluluk sahibi, dürüst ve hoşgörülü yapar. Öğrencilerimizle yaptığımız bu ziyaretimizle, insanlarımıza bir kez daha merhameti hatırlatmaktır. Çünkü merhametin olduğu yerde şiddet olmaz. merhametli insan kendine ve başkalarına zarar verebilecek her şeyden kaçınır” dedi. 

Gerçekleştirilen ziyaretten çocukların büyük keyif aldığını belirten Sınıf Öğretmeni Nevzat Çavdar, kendilerini ağırlayan huzurevi personeline teşekkür etti. Çavdar; “Bu gezimiz öğrencilerimiz için büyük bir deneyim oldu. Oldukça keyifli bir ziyaret oldu. Keyifli sohbetlerin yanı sıra duygusal anlar da yaşandı. Çocuklar, yaşlılara çok üzüldüklerini onlara daha dikkatli bakmamız gerektiğini söylediler. Gözyaşlarını tutamayan öğrencilerimiz bile oldu. Keyif ve duygusallık bir arada yaşandı. Çocuklarımız aldıkları çiçekleri onlara hediye ederken onlarla sohbet etmek hoşlarına gitti. Merhamet biz Türk insanının geleneğinde var” diye konuştu. 

Gerçekleştirilen ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen huzur evi sakinleri ise ziyaretlerin sık sık yapılmasını, burada mutlu olduklarını söylediler.
Editör: Vitrin Haber