Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB)  Mimarlar Odası Sinop Temsilciliği yapılan 13. Olağan Genel Kurulu sonucunda  başkan olarak seçilen Mehmet İsmet Aykın  ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti.

Sinop Üniversitesi bünyesinde Mimarlık Fakültesi açılmasına rağmen 3 yıldır öğrenci alınmadığını söylen Dalgın;  “Bunun nedeninin Akademik kadronun oluşmaması ve başvuru olmaması olduğunu söyledi. 

Başkan Aykın’da; “Akademik kadronun oluşması için Türkiye Mimarlar Odası bünyesindeki iletişim araçlarının da duyuru yönünden yardımcı olabileceği ve Fakültenin eğitime geçmesi durumunda Temsilciliğimizin teknik ve eğitimsel desteği verebileceğini belirtti.

Mimarlar Odası Sinop Temsilciliği olarak, aynı zamanda Tarihi Sinop İli ve İlçelerinde bulunan Kültür Varlıklarının yok olmasını önlemek, onları yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için nitelikli iş gücü ve nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğu düşüncesiyle Restorasyon Yüksek Okulunun açılması gereğinin önemine vurgu yapan Aykın’ın sözleri Rektör Dalgın tarafından memnuniyetle karşılandı ve bunun daha kısa sürede oluşabileceğini söyledi. 
Rektör Dalgın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Aykın’a yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.
Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber