Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı" düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Milli şair M. Akif Ersoy’un milletine ve vatanına olan aşkı ve inancına olan sadakatinden damıtarak yazdığı, TBMM’nin büyük bir coşku ve heyecanla bağrına bastığı İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümünü kutladı.  

Ercan Yıldız: "Milli şairimiz M. Akif Ersoy’un milletine ve vatanına olan aşkı ve inancına olan sadakatinden damıtarak yazdığı, TBMM’nin büyük bir coşku ve heyecanla bağrına bastığı İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. Yıldönümü münasebetiyle tertiplediğimiz anma programımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Mehmet Akif’i yakın tarihimizin en önemli şairlerinden fikir ve mücadele adamı ‘özü sözü bir’ ahlak önderidir. Mehmet Akif aziz milletinin en zor ve acıklı günlerinde, tüm felaket ve ızdırapları onunla beraber yaşamış, yaşadıklarıyla yoğurulmuş bir gönül erbabıdır. Mehmet Akif yaşamının her anında milletinin ve milletinin verdiği mücadelenin içindedir. O düşündüklerini yaşama aksettirmiş, inandığı gibi yaşayan bir milli kahramandır. Korkma nidasıyla başlayarak kaleme aldığı şiiri 724 eser arasından seçilip Milli Marş olarak kabul edildiğinde O ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyecek kadar sadık bir irfan ehlidir. İstiklal Marşı okuyanını heyecanlara gark eden bir duygu çağlayanı olduğu gibi aziz milletimizin sahip olduğu bütün ulvi değerleri ve güzellikleri tespit edip dile getiren, yaşama gayesini tüm cihana ilan eden muhteşem bir bildiri ve milli yemindir" dedi.

Yıldız'ın konuşması ardından Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Bayram günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "İstiklal Marşı’nın Doğuşu ve Yazılışı" adlı eserin seslendirilmesi ve "Milli Marşımızın Mecliste Kabulü" adlı tiyatro oyununun sergilenmesinden sonra program sona erdi.

Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına: Sinop Valisi Köksal Şakalar'ın yanı sıra, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, TBMM Divan Katip Üyesi ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Vitrin Haber