Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı’nın 96. ve Mehmet Akif Ersoy’un aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programa Sinop Valisi Hasan İpek, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Mehmet Demircan, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Sarı Saltuk Anadolu Lisesi'nin Müdürü Ayhan Öztürk günün anlam ve önemini belirten  bir konuşma yaptı.

Program daha sonra Sarı Saltuk Anadolu Lisesi 11/B Sınıfı öğrencisi Seda Bak, Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Vahdet’’ adlı şiirini, 11/D Sınıfı öğrencisi Aleyna Durdu ‘’Bülbül’’ şiirini, 12/E Sınıfı Öğrencisi Gülten Yılmaz ise  ‘’Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’’ adlı şiiri okumalarıyla devam etti.

 Büyük beğeni ile izlenen program, Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin Kurtuluş Savaşından bir kahramanlık hikayesini canlandırdıkları gösterinin ardından sona erdi.
Editör: Vitrin Haber