Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, Milli Eğitim’in genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yönetim önerilerinde bulunmak amacıyla yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısı  gerçekleştirildi.
 
Vali Köksal Şakalar başkanlığında, Öğretmen Evi Çok Amaçlı  Salonunda yapılan İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Üyeleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.
 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Kurulu Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü verileri ve yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. 

Yapılan sunumun akabinde Vali Köksal Şakalar, yaptığı konuşmada; ‘‘İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından güzel bir sunum yapıldı. İlimizde neler yapılıp neler yapılmadığını hepimiz gördük. Öncelikle ben şunu gördüm Sinop birçok ilimizden daha şanslı.  En azından bina olarak alt yapı olarak eksiğimiz yok denecek kadar az. Öğretmen sayılarımız Türkiye ortalamasından daha iyi. Okullaşma oranı özellikle Okul Öncesi okullaşma oranı, Türkiye ortalaması bildiğim kadarıyla yüzde 75, Sinop’un ki yüzde 82.5’e gelmiş.  Yani bir noktada sayı önemli gibi gözüküyor ama kaliteli ve verimli eğitim verebilmek daha önemli. Öğrenci öğretmeninden, ana babasından çevresinden okumanın ne sağladığını görmeli, onun üzerine kendisi merak sahibi olup okumaya devam etmeli. Bizim çocuklarımıza bilmenin önemli olduğunu bilgili insanın değerli olduğunu yada insanların bilgisi kadar değerinin olduğunu anlatmamız lazım. Bir başka hususta doğruyu anlatıyoruz , doğruyu söylüyoruz ama bu çok etkili olmuyor. Biz çocuklarımıza doğruyu yaşayarak göstermemiz lazım’’ dedi.

Vali Köksal Şakalar’ın konuşmasının ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi.

Editör: Vitrin Haber