CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz “vira bismillah” diyen balıkçılara “rastgele” dedi. Karadeniz, “Karadeniz balıkçılığının yüzde 35'nin yapıldığı Sinop'ta balıkçılar yasakların kalkması ile denize açıldı. Balıkçılarımıza bol kazanç ve bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu. 

Denizlerde av yasağı bitti. Balıkçılar için sezon 31 Ağustos gece yarısından itibaren başladı. “Gırgır” diye tabir edilen endüstriyel balıkçılar gece denize açılarak ağlarını denizle buluşturdu. 
CHP’li Karadeniz, av yasağının kalkması ve sezonun açılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, balıkçılara bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu. Karadeniz balıkçılığının yüzde 35’nin yapıldığı Sinop’ta balıkçılığın büyük bir önemi sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: 
“Ülkemizde avlanan balığın % 75’i Karadeniz’den çıkmaktadır. Bir balıkçı şehri olan Sinop için balıkçılık çok önemlidir. Karadeniz’de Sinop’un kıyı uzunluğu kıyı uzunluğu 175 kilometredir ve en önemli doğal limandır. Yine balıkların göç yolları Sinop açıklarından geçmektedir. Bunlar Sinoplu balıkçılarımız için büyük bir avantaj. Balıkçısı, sektöre hizmet veren yan sektörlerde çalışanlarla beraber yaklaşık 5 bin kişinin ekmek kapısı olan balıkçılık sektörümüz çeşitli sorunlarla boğuşmaktadır. Bu sorunların üstesinden gelmek balıkçılarımız ile bir araya gelerek onları dinleyerek, bir ‘su ürünleri politikası’ oluşturmakla gerçekleşecektir. Biz balıkçılarımızın sorunlarının çözümü için her zaman hazırız.” 
 
Editör: Vitrin Haber