Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Sinop Kent Meydanı ve Millet Bahçesi projesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

50 bin 83 metrekare alanı kapsayan proje kapsamında tarihi surları kapatan binaların yıkımı ardından bölgede başlatılan peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun da katılımıyla Atatürk Caddesi üzerinde bulunan alanda ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. 

YAKLAŞIK BİR BUÇUK AY İÇEİRİSİNDE PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ
Millet projesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyleyen Vali Erol Karaömeroğlu, projenin bir buçuk ay içinde tamamlanacağını ifade etti. Karaömeroğlu; “Millet bahçesi projemizin son anlarına doğru yaklaştık. Yaklaşık bir buçuk ay içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Millet bahçesi projemiz içerisinde birinci amacımız kale surlarını açığa çıkartmaktı. Buradaki binaları yıktık. Kale surlarını ortaya çıkarttık. Millet bahçesi projesi içerisinde 5 bin metrekare yani 5 dönüm çim alan var, 13 bin fidan dikimi var, 56 ağaç çeşidimiz var, 16 adet ise insanlarımızın oturacağı alanlar var. Bu proje çevre dostu bir projedir. İnsanlarımız bu projede hep ağaç kesilecek diye endişe ettiler. Oysa bu çevre dostu bir projedir, daha yeşil bir Sinop oluşturma amaçlıdır. 
Bizim bir amacımız da millet bahçesinin bu kısmını bir Açıkhava müzesi şeklinde organize etmek. Bizim biliyorsunuz arkeoloji müzemizin bahçesinde yüzlerce sütunumuz var. O sütunları millet bahçesi içerisinde dizerek burayı bir Açıkhava müzesine dönüştürmek hedefindeyiz. Böylelikle burası çok daha tarihi bir havaya kavuşmuş olacak” dedi.

Editör: Vitrin Haber