MİDDER Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik ve MİDDER üyeleri Sinop adliyesine gelerek, FOX TV ana haber sunucu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışı bir basın açıklaması yapan MİDDER Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik, yayımladığı haber programında Fransa’da yaşanan sokak olaylarının bir benzerinin Ülkemizde de tertip edilmesi için vatandaşları galeyana getirmeye çalıştığı gerekçesiyle haber sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Özçelik; “Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında, son günlerde Fransa’da yaşanan sokak olaylarının bir benzerinin Ülkemizde de tertip edilmesi için halkımızı galeyana getirmeye çalışan sözde haberci Fatih Portakal hakkında bu açıklamalarından dolayı suç duyurusunda bulunduk. 
Bir Gazetecinin öncelikli vazifesi halkın söylemlerine, taleplerine ve hislerine tercüman olmaktır. Kendisini takip eden kitlenin taleplerini ve sıkıntılarını kaleme almak, yaşanan olumsuzlukların giderilmesinde hem devlete hem Millete yardımcı olmaktır.
Sayın Portakalın açıklamalarında talimatı Milletten değil, ülkemizde karışıklık ve kargaşa çıkmasını isteyen kaos gruplarından aldığını görüyoruz” dedi.

YAŞANAN EKONOMİK SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ SOKAK PROTESTOLARI DEĞİLDİR
Yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümü sokak protestoları olmadığını ifade eden MİDDER Sinop Şubesi Başkanı Erol Özçelik, MİDDER olarak, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi sadece devletin bekası ve karşılaştığı tehlikelere karşı sokağa çıkılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Özçelik; “Yakın bir zaman önce gezi parkında ağaçların kaldırılmasıyla ilgili yapılan sokak gösterilerinin provakasyonlar sayesinde büyüdüğü ve ülkemize verdiği 1.5 Milyar Dolar civarındaki zararın bu Milletin tüm fertlerinin cebinden çıktığını hatırlatmak istiyoruz.
Milli irade ve Demokrasi Derneğinin birer mensubu olarak bizler Eğer ki bir uygulamaya karşı görüşlerimiz ya da toplum olarak bir rahatsızlığımız varsa bunu legal ve demokratik bir şekilde beyan etmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Bizler tıpkı 15 Temmuzda ki gibi sadece devletimizin bekası ve karşılaştığı tehlikelere karşı sokağa çıkmamız gerektiğini savunuyoruz.
Milletin iradesi tek bir zümrenin, grubun yada siyasi oluşumum elinde değildir. Bizler her kesimin Milletin iradesine saygı duymaya davet ediyoruz” diye konuştu. 


 

Editör: Vitrin Haber