Sinop’ta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca uygulanan ve 2 bin 500 yıllık tarihi surların ortaya çıkarılmasının amaçlandığı meydan projesi çalışmaları devam ediyor. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, meydan projesinin yeşilden uzak betonlaşmanın bol olduğu bir proje halini aldığını söyledi. 

Ayhan; “Bu meydan projesi olmadı. Çok beton oldu, hiç yeşil olmadı. Yakın zamanda Sinop’un billboardlarında göreceksiniz, benim orada Sinoplulara bir sözüm olacak. Orada meydan projesinin TOKİ tarafından yapılmasına rağmen verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür dileyeceğiz. Bununla birlikte bu proje içerisinde kentimizin dokusuna yakışmayan bütün unsurları, müteahhit bütün işleri bitirip burayı bize teslim ettikten sonra yeniden yapacağız” dedi.

O BİNALARIN YIKILMASI SİNOP İÇİN TARİHİ BİR ADIMDIR
Tüm eksikliklerine rağmen projenin Sinop tarihine değer katan önemli adımlarının da olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Barış Ayhan, özel idareye ait iki bina ile belediye binasının yıkılmasının ve Otel Melia Kasım arazisinin Sinop’un hizmetine sunulmasının Sinop’un son 50 yılında yapılmış en önemli işler arasında yer aldığını söyledi. 

Ayhan; “Ama şunu söyleyeyim; Sinoplular tozdan topraktan, trafikten çok bunaldılar, düzgün olmadı, kaliteli olmadı, estetik olmadı ama iki tane özel idareye ait bir tane belediyeye ait binadan bir de belediye bütçesiyle asla kamulaştıramayacağımız Otel Melia Kasım arazisindeki o ucubeden ve Ayyıldız ailesine ait dükkanların kamulaştırmasını biz Sinoplu’nun cebinden bir kuruş çıkmadan gerçekleştirdik. Bakan bey bana; başkan ben bu iki tane özel idare binasını yıkarım sen de belediye binasını yık, kamulaştırmayı da yaparım, yolunu peyzajını sen yap gerisine karışmam deseydi belediye olarak ben onu da kabul ederdim. Çünkü o binaların yıkılması Sinop’ta tarihi bir adımdır. İki tane özel idare binasının ve belediye binasının yıkılması, Otel Melia Kasım arazisinin Sinop’un hizmetine sunulması kamulaştırılması, Sinop’un son 50 yılında yapılmış en önemli işlerden bir tanesidir. Sonrası ise rezalet. Bu projenin yolu da olmadı, yeşili de olmadı kısacası hiç olmadı. Ama onlar bizim tamir edebileceğimiz şeyler. Biz hepsini yaparız. Müteahhittin işi bitirme zamanı Kasım ayı o süreden sonra yolu da düzeltiriz, o betonların içine yeşilleri de koyarız. Sinoplularla otururuz beraber de yaparız” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber