8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Meslek Yüksekokullarının yaşadığı mevcut problemlerin ve bu problemlerin çözümüne yönelik atılacak ortak adımların ele alınacağı sempozyuma Ülkemiz ve farklı ülkelerden toplam 217 akademisyen katılacak.

“Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Oluşumunda Meslek Yüksekokullarının Rolü” ana temasıyla düzenlenen Sempozyum, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla başladı. 
Açılış Programına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanblı, UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, düzenlenen sempozyumda Türkiye ve altı farklı ülkeden 217 katılımcı ile toplam 368 sözlü bildiri sunulacağını belirtti. Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, düzenlenen sempozyum ile Meslek Yüksekokullarının misyon ve vizyonlarının günümüz şartlarında arzu edilen bir yapıya ulaşmasının amaçlandığını söyledi.

Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmalarında mesleki ve teknik eğitimin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sinop Üniversitesi olarak bu bilinçle, nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlayacak şekilde mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim-istihdam bağlantısının tüm sektörler için sağlıklı bir zeminde yürütülmesini sağlamak amacıyla büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Bugün “nitelikli insan, güçlü toplum oluşumunda meslek yüksekokullarının rolü ana temalı”  8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumunun ev sahipliğini üstlenmek bizim için oldukça kıymetlidir. Sempozyumumuzun ana temasıyla tüm alanlara sunacağı değerli katkıları son derece önemsemekteyim. Sempozyumumuzun hedeflediği amaçlara ulaşmasında akademik çalışmaları ve sunumlarıyla destek olan ve önemli katkılar sağlayan değerli akademisyenlerimize ve öğrencilerimize içtenlikle minnet ve şükranlarımızı sunarız. Sizleri üniversitemizde ve Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’umuzda ağırlamaktan mutluluk duymaktayız” dedi.

Daha sonra konuşan UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Hayri Eren ise iki yılda bir düzenlenen Meslek Yüksekokulları Sempozyumu ile uluslararası bilimsel bir platformda toplanarak bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Hayri Eren’e hediye takdim edildi.
UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Hayri Eren de Rektör Dalgın ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı’ya katkıları için plaket takdiminde bulundu.
8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu davetli konuşmacıların sunumuyla devam etti.

İlk olarak Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya “Mesleki ve Teknik Eğitimin Dünü Bugünü ve Sorunları” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Daha sonra ise Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceylan Gazi Uçkun tarafından katılımcılara “Meslek Yüksekokullarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir sunum yapıldı.
 8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu açılış programı, Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu binasında düzenlenen serginin açılışı ve ikramla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber